• I RIGA: Helgens EM-runde ble kjørt i Latvias hovedstad Riga. Her fra gamlebyen.

Fjerde EM-runde i Touringcar ble kjørt i Riga i Latvia i helgen. Ben-Philip Gundersen fra Åsnes røk ut i semifinalen. Gundersen hadde en komfortabel ledelse i forkant av helgens løp. 

- Vi reiste nedover med en ledelse i EM-sammendraget på 11 poeng ned til andre plassen. Og vi hadde gått over bilen ned til minste detalj for å være best mulig forberedt. Men selv om alt var i skjønneste orden før avreise, fant vi en feil når vi skulle begynne å bevege på bilen nede i Riga. Dermed måtte vi bytte bakaksling allerede før kjøringen hadde begynt, sier Gundersen. 

Det aller meste stemte for Åsnes-gutten under lørdagens trening, men søndag gikk det ikke like bra. 

GIKK UT I SEMIFINALEN

- På søndagen våknet vi opp til et forferdelig regnvær, og vi måtte gjøre om litt på bilen siden det hadde vært et helt annet føre dagen før. Vi gjorde noen små endringer på bilen, og det viste seg at vi fortsatt var på rett spor ved å sette 3. tid på warm-up, forklarer han.

I semifinalen hadde han imidlertid en dårlig start og kom ut midt i feltet, men ble torpedert i første sving

- Dette gjorde at vi plutselig lå langt bak de andre og det ble vanskelig å ta igjen de foran. Dermed kom vi dessverre ikke videre til finalen, forteller Gundersen. 

Likevel beholdt han ledelsen med syv poeng ned til andreplassen i EM sammenlagt, og ser frem mot siste EM-runde i Tyskland 14. oktober.