• GRUEPRISEN: Einar Korbøl ble en overrasket vinner av Grue sparebanks Gruepris, utdelt av Erik Brinch Lund.
  • STIPENDER: Fra venstre mor Guri Gjermshus takket på vegne av sønnen Ola Magnus Gjermshus, Martine Hetland, Grunde Isaksætre og ordfører Wenche Huser Sund.

Gruegallaens Hederspris ble altså delt ut for første gang i historien, og det var Velaug Røe som ble den historiske vinneren. 

var rektor i 23 år

Velaug Røe er opprinnelig fra Tynset, og ble tilsatt i Grue første gang ved Grinder skole i 1987. I mai 1993 ble hun tilsatt som rektor ved musikkskolen i Grue, senere Kulturskolen, en stilling hun har hatt fram til hun gikk av med pensjon 1.august 2016. 

Flere profesjonelle utøvere startet sin karrière under hennes ledelse. Deriblant lørdagens kapellmester Kjartan Gullikstad, Kristin Jenssveen, Marianne Hetland og Isabel Aurbekkholen som alle var på scenen lørdag kveld.

- Velaug var forresten heller ikke forberedt på noen pris og gråt en skvett da hennes tidligere elever sang for og sammen med henne på scenen, forteller Agnete Bekkesletten i Grue kommune. 

idrettsstipend til orienteringsløper

Idrettsstipendets formål er å yte bedrag til de som har gjort en ekstra sportslig innsats og på den måten vært en god ambassadør for sin idrett og Grue kommune. Stipendet er på 10.000 kroner. 

Stipendet gikk til Grunde Isaksætre som har mange gode resultater i orientering både sommer og vinter, og beskrives både av nåværende og tidligere leder i O-gruppa i Grue Idrettslag som en seriøs og hardtsatsende utøver.

to fikk kulturstipend

Kulturstipend ble utdelt til 2 personer, som hver fikk et stipend på 12.500 kroner: 

Marianne Hetland ble ferdig med sin 3-årige utdanning på Nordic Black Theatre i høst. Med gode holdninger og et stort hjerte har hun også valgt å jobbe som sykehusklovn, en hjertejobb der en får spredd glede til mennesker som virkelig trenger det. Hetland har også delt sin teaterglede med Grue i form av teaterworkshop med barn på Grue Barne- og ungdomsskole.

Ola Magnus Gjermshus fullførte sin bachelorgrad i musikkteater ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo i 2016 og har nå lyst til å videreutvikle seg med videre kursing inn mot skuespill. Med jobb på Haugesund Teater, Sandnes Kultur og som skuespiller på forestillinger i Dyreparken i Kristiansand har vedkommende allerede vist en spennende bredde og interesse for nettopp dette feltet. 

Mor Guri Gjermshus takket på vegne av sønnen Ola Magnus Gjermshus som øver til premiere på Billie Elliot neste uke.

- måpte av begeistring

Årets Gruepris fra Grue sparebank gikk til Einar Korbøl. Einar Korbøl har på sin særegne, kreative og humoristiske måte bidratt på mange områder i mange år. Oppfinnermessa og sommeringeniørskolene har bidratt til og fremmet kreativitet, engasjement, teknologi og realfagskompetanse hos barn og unge gjennom mange år. I tillegg har Einar vært en ildsjel og pådriver for å fremme Finnskogen og skogfinsk kultur. Han har i en årrekke vært engasjert i både Finnskogdagene og «Spelet om innvandrerne». 

- Einar Korbøl var overhodet ikke forberedt på å motta Grueprisen i kveld og måpte av begeistring da han mottok 25.000 kroner og et diplom fra Grue sparebank. Han mente det ville rekke til 1/3 garasje! smiler Bekkesletten. 

- topper en historisk god uke

Årets Bedrift ble Grue sparebank og det toppet ei bra uke for lokalbanken. 

- Vi er veldig stolte av å motta denne prisen og den topper en historisk god uke i bankens historie! Vi har levert et 2017 resultat som aldri har vært bedre. Vi ble kåret til Årets Beste EIKA bank på salg av forsikring og i dag Årets bedrift i Grue. En stor takk til alle våre kunder og en stor takk til alle medarbeidere i Grue Sparebank, sier Erik Brinch Lund, salgssjef i Grue sparebank.