• SPREKFANT: Lars Henriksen ble Norgesmester i sin aller første konkurranse, og studerer for å bli advokat.
  • KANTELE: Sinikka Langeland skal blant annet markere 100-års jubileet til Hans Børli (Foto: Linda Schade)
  • KONFERANSIER: Mette Fossum er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000.

Gruegallaen Hederspris skal deles ut for første gang, og vinneren er hemmelig inntil videre. Forøvrig blir det utdeling av kultur- og idrettsstipend, synlighetspriser, Årets Bedrift og Grueprisen. 

- mat er også kultur

Agnete Bekkesletten, enhetsleder Service, kultur og IKT i Grue kommune, gleder seg stort til årets Gruegalla.

- Jeg synes vi har fått samlet et bredt spekter av aktører, og jeg gleder meg til å få vist fram hva vi har og by på. Ikke minst er det mye sang og musikk, men det blir også gode matopplevelser fra Opaker Gård i pausa. Det er nytt for året og kjempespennende! Opaker Gård skal lage tapas med lokale råvarer, så det skal bli «en smak av Grue», forteller Bekkesletten.

Det er mange lokale talenter og gode representanter for Grue kommune som skal underholde.

-  Konferansierer blir Mette Fossum, hun har jobbet med journalistikk og kommunikasjon nesten hele livet, og er nå direktør for Kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000. Sinikka Langeland kommer også til Gruegallaen i år, hun skal blant annet framføre en låt fra sin Børli-plate og markerer at det er 100 år siden Hans Børli ble født. Kjartan Gullikstad er kapellmester, og uten han hadde det ikke blitt noe galla. Han har vært kapellmester på Gruegallaen sinden 2013, og har satt sammen et husband med trommer, bass og keyboard. Selv spiller han gitar og dirigerer Glåmdal storband som også kommer, fortsetter Bekkesletten. 

- mulig du trenger hørselvern

Det blir også spennende lokale solister under årets Gruegalla. 

- Både Marianne Hetland og Kristin Jenssveen skal synge spennende låter, akkompagnert av Glåmdal Storband. Det blir også høye svev når Lars Henriksen slipper til, han danser 12 ulike grener og ble Norgesmester i sin aller første konkurranse, 18 år gammel. Det blir ikke «bare» sang og musikk, det er også mulig vi trenger hørselvern! Ole Harald Løvenskiold Kveseth kommer nemlig med motorsaga og skal opptre, han er rykende fersk Norgesmester og mottok Kongepokalen i oktober 2017, sier Bekkesletten. 

I tillegg kommer Grue Finnskog Sangkor, Papa Pauls Trad band og Isabell Aurbekkholen. 

- Isabell er årets yngste på scena med sine 16 år, hun representerer Grue kulturskole og det gjør hun på en glimrende måte. Isabel er en habil sanger og har opptrådt på ulike scener i distriktet allerede. Grue kulturskole har forresten 73 elever inneværende skoleår! Det utgjør nesten 20 prosent av alle elevene på Grue barne- og ungdomsskole, noe som er et høyt tall sammenlignet med kulturskoler ellers i landet. Papa PaulsTrad band har faktisk invitert seg selv og det sa vi ja til. De spiller gladjazz med inspirasjon fra Orleans i 20-årene, og det er mange kjente navn med i bandet, smiler Bekkesletten. 

- anbefaler å kjøpe billetter på forhånd

Billetter til Gruegallaen 2018 kan kjøpes på Grue kommunes nettsider.

- Billetter kan også kjøpes i døra, men fordi vi har matservering anbefaler jeg at flest mulig kjøper billetter på forhånd. Du kan selv velge om du vil kjøpe vanlig inngangsbillett, eller om du vil ha med «en smak av Grue», som altså er tapas fra Opaker Gård i tillegg. Barn opp til 16 år kommer gratis inn, men det koster 50 kroner for mat til de - hvis du kjøper billett på forhånd, sier Agnete Bekkesletten.