Grue startet kampen godt, skapte et et par farligheter foran motstanderens mål, men det var et mindre besluttsomt Grue-lag som entret Grue stadion denne søndag ettermiddagen.

- Et spillende Grue-lag ble tatt på senga av en hardtarbeidende motstander, som traff godt med taktikken i dette oppgjøret. Kjellmyra stod godt oppe i situasjonene, vant mange dueller, og hadde en klar intensjon om å ta med seg poeng fra Grue. Etter ca 30 minutter i første omgang, ble Grue tildelt et frispark ca. 25 meter fra Kjellmyra-målet. Marcus Nymoen ladet kanonen og plasserte ballen helt oppe i krysset. Terje Bredesen, som for anledningen var Kjellmyras sisteskanse, kunne lite gjøre, og Grue gikk opp til 1-0. Kjellmyra var titt og ofte på besøk inne på Grues banehalvdel, og ved ca 40 minutters spill, driblet Abraham Andehaymanont Okubatu seg gjennom et nærmest stillestående Grue-forsvar, før han plasserte ballen i mål. Lagene gikk til pause med 1-1, forteller Grue-trener Arnfinn Midtsundstad. 

stor kjellmyra-sjanse på 1-1

Etter pause var det tydelig at Grue-guttene ville vise andre takter.

- Færre ball-berøringer og høyere ball-tempo presset Kjellmyra stadig bakover på banen. Kjellmyra var likevel ikke ufarlige på sine kontringer, og burde ha satt 1-2 mot et Grue-lag som var helt ute av balanse. Et flott Kjellmyra-angrep, etter en god overgang, med innlegg fra høyre foran Asbjørn Woll i Grue-målet. Kjellmyra-spissene rakk imidlertid ikke helt frem, og et lettere panikk-preget Grue-forsvar, klarte til slutt å få beinet ballen ut av «farlig» sone, forteller Midtsundstad.

Etter dette tok Grue mer og mer over. 

- Grue tok over banespillet i større grad, skapte flere store sjanser, og med ett skudd i stolpen og ett i tverrliggeren fra unggutten, Jesper Bergersen Holt, var nok Kjellmyra-forsvaret tilfreds med stillingen så langt ut i kampen. I tillegg til de nevnte avslutningene ved Holt, hadde også Grue et par headinger som også smalt i motstanderens overligger. En lettere frustrert Grue-benk fryktet at dette ble den kampen der ytterligere scoringer skulle utebli, tross det massive overtaket mot slutten, sier Midtsundstad.  

2 sene scoringer avgjorde

- Ikke før lagene hadde spilt ca 80 minutter, fikk Grue sin vel fortjente 2-1 scoring. Dommeren blåste frispark på venstre hjørne av Kjellmyras seksten-meter. Espen Fjeld la ballen til rette, og med en finjustert venstrefot, plasserte han ballen oppe i venstre kryss - bak en sjanseløs Bredesen i Kjellmyra-målet. Grue var gode i sitt overgangsspill i denne perioden, og fire minutter før slutt, ble Amel Dedic frispilt på fem meters avstand. Dedic kunne lett kontrollere ballen til side for Kjellmyra-keeperen, forteller Midtsundstad. 

Grue fikk også et mål annulert i løpet av andre omgang. Etter en duell i Kjellmyras 16-meter, som endte med en lettere hodeskade på Grues midtstopper, Joakim Alvestad, spratt ballen tilbake på banen. Grue satte returen i mål, og det ble stor jubel på stadion. Dommeren godkjente først scoringen, men valgte i ettertid å annulere målet. En uforståelig avgjørelse blant tilskuerne på tribunen.

Midtsundstad var fornøyd med 2. omgang. 

- Jeg er først og fremst fornøyd med det Grue presterer i andre omgang, og ikke minst at spillerne responderer som de gjør, etter en «god prat» i pausen.All respekt for den innsatsen Kjellmyra legger ned i dette oppgjøret. Kreftene tok etter hvert slutt, men fortsetter de sånn, er det stor sannsynlighet for at de vil vinne mange kamper i 2018, avslutter Midtsundstad.

stilte med pensjonert utespiller i mål! 

Kjellmyra kom til den vanskelige bortekampen med 4 spillere borte, grunnet skader og sjukdom. I tillegg måtte keeperen kaste inn håndkleet få timer før kampstart. Terje Bredesen som har lagt opp, stilte derfor i mål for Kjellmyra!

Kjellmyra-trener Geir Tore Jakobsen mener laget gjorde en god bortekamp.

- Vi drar til Grue uten keeper, men med en pensjonert utespiller i mål! I tillegg har vi Bredvold ute med skade og Sander og Markus ute med sykdom til oppgjøret. Alt i alt 4 mann som normalt har startet kampene hittil, forteller Jakobsen.

Kjellmyra gjør en god 1. omgang forteller Jakobsen. 

- Første omgang er en god omgang av oss, vi får litt å stri med men det skulle bare mangle også med det laget Grue har hentet inn for året. Vi står fint av sjansene og det må et frispark til for at Grue skal score på vår utespiller som sto i mål for anledningen, Terje Bredesen. Et comeback av de sjeldne med å stå i mål da keeperen vår måtte kaste inn håndkleet få timer før kampstart. Terje har aldri vært keeper, men klarer seg fint! Frisparket får han ikke gjort noe med og 1-0 til Grue. Vi utligner etter 35 minutter da Mehdi Kahn kombinerer vakkert på venstrekanten og fra sin backposisjon spiller spissen vår Abraham fri og 1-1, sier Jakobsen. 

- kunne blitt interessant

- 2.omgang blir det mer spill mot vårt mål, og vi får noen overganger. Første 15 minuttene skaper ikke Grue stort, men siste 30 er det mer kjør. På 1-1 har Grue en i stolpen og 1 i tverrligger før vi får dagens største sjanse, da Emil Lauten forserer på høyrekanten, kommer til linja og legger ballen inn til Abraham som på mirakuløst vis dessverre bommer på ballen. Hadde denne gått inn hadde det blitt interessant! Uansett 1-1- til det 82.minutt da Grue scorer på sitt 2.frispark for dagen og kampen er da over. En scoring annulleres før dette etter en hodeskade i boksen, blir en litt merkelig situasjon for det oppfattes som dommer godkjenner scoring og deretter blåser av for hodeskaden. Grue får en til på tampen og 3-1, forteller Jakobsen. 

- Alt i alt en god bortekamp av Kjellmyra mot den soleklare seriefavoritten Grue på bortebane og med litt hell på slutten kunne vi dratt hjem med 1 poeng, sier Jakobsen. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avd. 02

Grue - Kjellmyra 3 - 1 (1 - 1)

MÅL: 1-0 Marcus Østerud Nymoen (22), 1-1 Abraham Andehaymanont Okubatu (35), 2-1 Espen Andre Fjeld (83), 3-1 Amel Dedic (87)

4 gule kort til Kjellmyra. 

Grue stilte med følgende lag: 

Asbjørn Woll, Ahmed Hassan, Joakim Alvestad, Marcus Nymoen, Espen Fjeld, Sigurd Svendsen, Hassan Al Shimary (kaptein), Nabil A. Kato, Charles Bratli, Alaa Al Shimary og Jesper Bergersen Holt.

Innbyttere: Simen Heien, Henrik Touray, Steve Williams, Andreas Sæthre, Amel Dedic, Henrik Løvstad og Badredin Akkabal.

Kjellmyra stilte med følgende tropp: 

Terje Bredesen, Robert Langmoen (kaptein), Omidullah Noori, Abraham Andehaymanont Okubatu, Mehdi Khan, Marius Bekkemoen, Leon Godin Rotbakken, Philip Pildahl, Filip Myhre, Ali Mohamad Nour Ibrahim, Emil Gulli Lauten, Lars Berggren, Eirik Andreas Øwre, Merhawi Ghirmay Russom, Anders Berger Simengård, Roger Bredesen og Piotr Gdak.

Neste kamp Grue: J/H - Grue fredag 18. mai klokka 19.00 på Heradsbygd idrettsplass

Neste kamp Kjellmyra: Kjellmyra - Braskereidfoss 16. mai klokka 19.00 i Idrettsparken