Fredag kveld fikk Grue besøk av Vang, som før dette oppgjøret lå på fjerdeplass.

- Prestasjonene til Vang har variert mye den siste tiden, men vi var vel vitende om at akkurat denne motstanderen slo Hernes (nummer tre på tabellen) 4-1 for et par uker siden. Da dommeren blåste i gang kampen, la laget fra Hedmarken seg lavt og komprimert, sannsynligvis i håp om at Grue skulle få små rom å spille i. Det fungerte for de gule og svarte i perioder, men en sånn strategi ender som regel med at det blir lite produktivt fremover på banen. Grues forsvar fikk en rolig dag på jobb, og angriperne til Vang var kun sporadisk på besøk. I kampens første omgang hadde Grue flere store sjanser, men noe mangel på besluttsomhet og nøyaktighet, gjorde at det bare ble en scoring i løpet av de første 45. Grues store målscorer denne sesongen, Alaa Al Shimary satte sin første i denne kampen etter 17 minutter, og lagene gikk til pause med 1-0 til Grue, forteller Arnfinn Midtsundstad. 

Skrudde opp tempo i 2. omgang

Andre omgang startet som den første, men da Grue etter hvert skrudde opp tempoet, ble det et tidsspørsmål før det skulle bli flere scoringer på Grue stadion.

- Grue spilte i perioder festfotball, med gode overganger og innlegg fra begge sider - noe som skapte enorme sjanser, og i det 52. minutt stod det 2-0 til Grue. Igjen var det Alaa Al Shimary som var på besøk og økte ledelsen til de grønnkledde. Grue fortsatte med et spillemessig overtak, og da det hadde gått 74 minutter punkterte Al Shimary kampen med sin tredje scoring for dagen. Flere ville melde seg på, og i det 81. minutt økte Steve Williams ledelsen til 4-0. I det 87. minutt gjorde Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi kvelden helsvart for venstrebacken til Vang. Etter å ha snurret rundt backen både en, to, og tre ganger, avsluttet han med et knallhardt skudd til side for keeperen, sier Midtsundstad. 

- Kampen endte med en 5-0 seier til Grue. En ikke altfor underholdende første omgang, men Grue spilte tålmodig og nektet motstanderen enhver mulighet til å komme inn i kampen. Andre omgang betraktes som godkjent, selv om laget også i denne perioden kunne ha satt flere baller i nettet bak keeperen til Vang, avslutter en fornøyd Gruetrener. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 02

Grue - Vang 5 - 0 (1 - 0)

MÅL: 1-0  Alaa Saad Gaith Al-Shimary (17 min), 2-0  Alaa Saad Gaith Al-Shimary (52), 3-0  Alaa Saad Gaith Al-Shimary (74), 4-0 Steve Badio Williams (81), 5-0 Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi (87). 

Kort: Ingen til Grue, mens Vang fikk med 4 gule kort hjem. 

Grue stilte med følgende tropp:

Asbjørn Woll, Gholam Hewad, Simon Salen Aune, Marcus Nymoen, Ahmed M. Hassan, Per Kristian Wenstad, Amel Dedic, Hassan Al Shimary, Ivan Castro, Alaa Al Shimary, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, Carl Emil Løvstad, Henrik Løvstad, Henrik Touray, Steve Williams, Sigurd Sund, Kristoffer Sværk og Kristoffer Karlsen.

Neste kamp:

Braskereidfoss - Grue, onsdag 19. september klokka 18.00 på Braskereidfoss ipl.