• DAGENS GRUE-JENTE: Keeper Kirsten Sørby ble fortjent kåret til dagens Grue-jente.

Grue tok i mot topplaget Furnes hjemme i Gruehallen på søndag, og selv om det startet dårlig, endte det med en knallsterk seier med 8 mål. Dette var Furnes sitt 3. tap hittil i sesongen, og de ligger kun 2 poeng bak lederlaget, med 1 kamp mindre spilt. Ergo var dette en meget sterk seier av det unge Grue-laget.

Furnes ledet 0-3 før Grue fikk sitt første mål etter drøye 5 minutter i 1.omgang, og det var kantspiller Camilla Sørby som satte inn scoringen. Før dette var det mange tekniske feil og ikke minst stolpeskudd, før det første målet kom. Og da scoret likegodt Grue 4 på rappen og gikk opp i ledelsen 4-3 etter drøye 10 minutter! Grue fikk satt forsvaret og ikke minst fikk de satt tempo på ballen, og da gikk det rett og slett for fort for det vesentlig mer rutinerte Furnes-laget.

Grue fortsatt med høyt tempo, både på ball og bein, og bare fortsatte den gode trenden utover i omgangen. Ledelsen til pause var på 5 mål, 15-10 - meget fortjent. En meget god omgang av det unge laget, som rett og slett sprang Furnes i senk utover i omgangen.

rufsete 2.omgang, men aldri truet

Grue ledet også med 5 mål til pause borte mot Veldre sist, men da tapte de 2.omgang med tilsvarende 5 mål og kampen endte uavgjort. Søndag var det aldri noen fare for at historien skulle gjenta seg.

Det ble en litt mer rotete 2.omgang, Furnes satte frimerke på storskytter Anna Sofie Sandberg allerede fra første sekund, Grue svarte med å ta ut keeper og spille 7 mot 6. Furnes lagde 2 kjappe mål og var kun 3 mål bak etter 3 minutter av 2.omgang. Men nærmere kom de aldri, og Grue økte forspranget utover i omgangen og ledet med 9 mål på det meste. Therese Wardeberg satte inn 26-17 etter 17.minutter og da var seieren i boks. Etter at Furnes reduserte til 27-20 etter 20 spilte minutter, gikk det over 8 minutter uten scoring. I denne perioden var det "Hawaii" fra begge lag, Furnes prøvde gang på gang og score i åpent mål, men de bommet på 5 forsøk og scoret kun 1 gang i tomt bur. Ninette Sandberg satte inn 28-20 minuttet før slutt og endte måltørken i Gruehallen. Anna Sofie Sandberg satte inn sluttresultatet 29-21 rett før slutt, med sitt 10. mål for dagen.

Alt i alt, en meget sterk og fortjent seier til Grue-jentene!

- trodde det skulle bli mye tøffere

Grue tapte med 5 mål borte mot Furnes i høst, og forventet en tøff kamp:

- Dette var en bra kamp av oss, vi trodde det skulle bli mye tøffere! Furnes er et meget godt lag, de ligger jo helt der oppe på tabellen. Men vi hadde stor stigning etter en vanskelig start, vi samler oss og slipper inn bare 21 mål mot Furnes og det er jeg strålende fornøyd med. Tidvis er vi også kjempegode i angrep, men vi har også noen utfordringer, spesielt da vi fikk frimerke på oss. Det løst vi bra i dag, med en "taktisk vri" og vi "dreper" kampen etter 7-8 minutter i 2.omgang. Det er meget sterkt mot Furnes, sier en meget fornøyd Grue-trener, Stein Johannesen.

KAMPFAKTA:

Grue - Furnes 29 - 21 (15 - 10)

Målscorere: Anna Sofie Sandberg 10, Hanne Lund 6, Anne-Thea Nygaard Woll 5, Camilla Sørby 2, Therese Wardeberg 2, Ingrid Sveen 2, Maiken  Reigstad 1 og Ninette Sandberg 1.

En lokal jury kåret keeper Kirsten Sørby til dagens Grue-jente, vi gratulerer!

flisa tapte viktig kamp

Flisa reiste til Toten på fredag og kampen var viktig med tanke på bunnstriden. Før kampen hadde Flisa 6 poeng på 10. plass, mens Toten lå nederst med bare 3 poeng. Flisa slo i tillegg Toten hele 35-24 rett etter nyttår, men denne gangen ble det Toten som sto igjen som vinnere. 

Toten ledet 12-7 til pause, og selv om Flisa knappet innpå i 2.omgang, endte det med 3-måls tap for Flisa-jentene, Toten vant til slutt 23-20.

Flisa møtte et mye tøffere Toten-lag enn sist:

- Toten spilte veldig tøft i forsvar, på grensen til stygt spill. De spilte meget tøft, og var godt forberedte på å møte oss. Vi ble tatt litt på senga av dette forsvarsspillet, og ble liggende under med 5 mål til pause. I pausen bestemte vi oss for å gå tøffere til verks både bakover og fremover, noe vi lyktes med de første femten minuttene. Vi tok igjen en del av forspranget, men greide dessverre ikke å tette luken helt og ble dermed tap, forteller Flisa-trener Kent Gundersen.

KAMPFAKTA:

Toten - Flisa 23 - 20 (12 - 7)

Målscorere: Emilie Thorsen 5 (1), Hanna Snarvold Sletten 4, Ada Røhne Jørgensen 3 (1), Sandra Syvderud 3, Anna Kjellgren 2, Charlotte Sagen 1, Cecilie Enger Mehl 1 og Emeli Nymoen 1.