• FRISPARK-KONGE: Marcus Østerud Nymoen scoret på nok et flott frispark (Arkivfoto: Gjermund Holt).

Grue hadde ballen mest, som i de fleste kampene, og som også i denne kampen, la Hernes seg lavt og håpet på noen overganger i ny og ne.

- Hernes var gode i duellspillet, og selv om laget i blått spilte like mye på grensen som Grue-guttene, var det oftest Hernes som ble tildelt frispark. Disse avgjørelsene var det ikke så mye å si på fra dommer, Trond Nesset, som for øvrig ble en sentral person på Grue stadion. Frisparkene var greie nok, men mest til gunst for duell-sterke gutter fra Hernes. Spillemessig var det ingen direkte svak førsteomgang fra Grue, men Solør-laget klarte aldri å sette ordentlig preg på de første 45 minuttene. Det gjorde imidlertid dommeren for kvelden, Nesset, forteller Grue-trener Arnfinn Midtsundstad. 

Dommeren i fokus

Kampens dommer var Trond Nesset fra Nord-Odal idrettslag. 

- Voksenopplæring ble et sentralt begrep, og umiddelbar reaksjon og kritiske kommentarer, ble nådeløst slått ned – med påfølgende veiledningssamtaler. Nå skal det være sagt, at dommer Nesset gjennomførte en grei kamp, men tildelingen av gult kort nummer to på Hassan Al Shimary, rett før pause, var en meget merkelig avgjørelse! En disputt mellom Al Shimary og en Hernes-reserve på sidelinjen, medfører at Nesset tildeler begge et gult kort. Hendelsen, som isolert sett, ikke er i nærheten av et kvalifisert gult kort, skjer noen få meter fra innbytterbenkene - med godt innsyn fra alle hold. Det skal bli spennende å se hvor mange gule kort som vil bli delt ut i løpet av fotball-WM. Legges linja på dette nivået, ja da får vi en turnering med overstadig mange karantener, sier en oppgitt Midtsundstad. 

1. omgang endte med fire scoringer, og på begge lag var det 2 mann som scoret begge målene.  

- Grue scorte sitt første mål etter 5 minutter. Kampens ener, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, satte ballen i mål etter en flott overgang og innlegg fra høyre. Etter 13 minutter reduserte Hernes på et frispark fra 25-30 meter. Wahhab-Rabbi fikk en ny mulighet, kort tid etter, men fra fem meters hold, feiet han ballen over mål. Etter 31 minutter satte Per Christian Lundeby på Hernes inn sitt andre for dagen. Dette etter en misforståelse i Grue-forsvaret, og Hernesingen kunne nærmest spasere ballen inn i målet. På dette tidspunktet var frustrasjonen stor i Grue-leiren. Ikke på grunn av dommer eller motstander, mest på grunn av egne prestasjoner! Grues nummer 5, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, var igjen på banen, og satte sitt andre mål for dagen etter 36 minutter. Etter tumultene rundt 45 minutters spill, hvor Trond Nesset plasserte seg selv i sentrum, gikk altså lagene til pause med 2-2. forklarer Midtsundstad. 

Måtte spille 2. omgang med 10 mann

Utvisningen av Gruespilleren, rett før pause medførte at Grue måtte gjennomføre andreomgang med en mann mindre på banen.

- Som trener er det godt å registrere at, selv med en mann mindre, evnet de som var utpå banen å legge et kraftig press på Hernes. Med unntak av en dobbel-sjanse, midtveis i andre omgang, der Asbjørn Woll i Grue-målet, opptrådte som en aggressiv blekksprut, klarte ikke Hernes å spille seg til andre muligheter enn frispark fra avstand og noen cornere. Grue vant de fleste duellene, spilte seg til flere sjanser, men klarte ikke å sette ballen i mål. På 89 minutter satte Marcus, «Godfot» Nymoen, inn 3-2 til Grue på et (nok en gang) glimrende satt frispark. Jubelen stod i «taket», og laget i grønt var i føringen – rett før slutt! Dommeren måtte legge til ekstra tid, da en Hernes-spiller måtte ta seg ei ekstra pause, med blant annet å få orden på skolissene sine. Klokka hadde passert 90 minutter, og på en heller svak corner fra Hernes, klarerte en Grue-spiller ballen rett i beina på en motstander foran eget mål. Lagene stod igjen, likt, og dommer Nesset kunne blåse av kampen, fortsetter Midtsundstad. 

- Opptrer disiplinerte i 2. omgang 

- Vi visste at vi ville få tøff motstand, med et duellsterkt og løpsvillig Hernes-lag på motsatt banehalvdel. Vi anser oss ikke fornøyd med egen prestasjon i første omgang. Hendelsen, som tidligere beskrevet, da i form av utvisningen, gjorde heller ikke situasjonen bedre for laget i grønt. Det mest positive, er at vi klarer å opptre disiplinert og oppofrende i omgang nummer to. Vi spiller underholdende fotball og skaper sjanser på motstanderens mål. Med en mann mindre over så lang periode, og med det Grue-guttene presterte mot slutten, tror jeg hjemmepublikumet var mest skuffet over at vi ikke klarte å tette igjen bak de siste sekundene, sier Midtsundstad. 

- Vi hadde bra med tilskuere i kampen mot Hernes, men håper på enda flere i kampen mot Ringsaker! er oppfordringen fra Midtsundstad. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 02

Grue - Hernes 3 - 3 (2 - 2)

MÅL: 1-0 Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi (5), 1-1 Per Christian Lundeby (13), 1-2 Per Christian Lundeby (31), 2-2 Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi (36), 3-2 Marcus Østerud Nymoen (90), 3-3  Fredrik Rylandsholm Kvernmo (90).

Grue stilte med følgende tropp: 

Asbjørn Woll, Ahmed Mohamed Hassan, Tor Øystein Andersen-Granli, Marcus Østerud Nymoen, Carl Emil Løvstad (kaptein), Espen Andre Fjeld, Charles Valentin Wigdahl Bratli, Sigurd Sønsteby Svendsen, Steve Badio Williams, Alaa Saad Gaith Al-Shimary, Gohlam Hewad, Hassan Saad Al-Shimary, Ivan Fernandez Castro, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, Badreddine Akabbal, Andreas Knutsen Sæthre, Amel Dedic og Simen Moe Heien.

Neste kamp: 

Grue - Ringsaker fredag 22. juni klokka 19.00 på Grue stadion