• TOPPSCORER: Ingrid Sveen ble toppscorer med 9 mål, hvorav 5 på 7-meter.

Grue tapte en meget tøff bortekamp i Jorekstadhallen på søndag, Lilelhammer/Faaberg ble for sterke. Men Grue revansjerte en dårlig 1. omgang hvor de lå under 17-12, og vant 2. omgang med 4 mål. Sluttresultatet ble 26-25.

Søndagens motstander, Lillehammer/Faaberg, leder tabellen og har 11 seire og bare 2 tap. Uansett om det ble tap, var dette en meget sterk prestasjon av ungjentene fra Grue.

Merete Hansen-Møllerud, hjelpetrener for Grue, var stolt av sine jenter:

- Vi startet kampen uredde, med lave skuldre, mye selvtillit og tempo. Etter kort tid ledet vi 1-3, men så holdt hjemmelaget seg foran på resultattavla resten av omgangen, og kontret inn ledelse 17-12 til pause, forteller Hansen-Møllerud.

råere på returløp

I pausa ble de enige om å bli enda råere på returløp, og det ble de til gagns:

- Vi kneblet hjemmelaget og slapp inn bare to mål de første 20 minuttene! Samtidig scoret vi 9 mål, og vi var i ledelsen 19-21. Forsvaret var årsbeste, utrolig bra. Og vår målvakt Oline Neser reddet oss hvis det glapp, hun spilte en kjempekamp i mål! I angrep spilte vi med god plan og tålmodighet, ventet på de gode sjansene og kriget oss til fem straffer som Ingrid Sveen satte sikkert i mål. Dessverre kom LFH09 foran igjen etter godt spill, og kampen var tett og jevn. Etter at hjemmelaget hadde fått lov til å spille angrep i 70 sekunder på ledelsen 26-25, ebbet tiden ut og vi tapte knepent, sier Hansen-Møllerud.

Dette var uansett en sterk prestasjon, mot serielederen på bortebane:

- Det var først litt skuffelse, som raskt ble snudd til stolthet over spillet og prestasjonen. Ordentlig glede og samhold både i medgang og motgang i dag. Vi håper å gjenskape noe av dette i Gruehallen på søndag, da tar vi imot Toten kl 16.00, sier en stolt Hansen-Møllerud.

LFH09 - Grue 26-25 (17-12)

Målscorere: Ingrid Sveen 9, Anne-Thea Nygaard Woll 6, Anna Sofie Sandberg 3, Hanne Lund 3, Therese Wardeberg 2 og Maiken Reigstad 2.