Barnekullene i Solør blir stadig mindre i årene som kommer, og dette skaper store utfordringer for idrettslagene. Det er ikke lenger noen selvfølge at hvert idrettslag klarer å stille lag på alle nivåer, og da kreves det nytenking. Grue IL og Flisa Allianseidrettslag inviterer derfor til «tankesmie», for å få medlemmene på banen og samtidig få gode ideer og diskusjoner. 

Styreleder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre, sier håndballsamarbeidet om J18-laget har gitt mersmak:

- Denne sesongen har vi samarbeidet om J18-laget, de spilte kvalik til Lerøyserien og har trent sammen igjennom vinteren. Det fungerte bra, og erfaringene fra det sportslige samarbeidet var spesielt bra. Alt det andre rundt laget, som styre, foreldre osv, tar det nok litt lenger tid for å få forståelse for. Samarbeidet fungerte så bra, at det ville vi videreføre, sier Øwre.

har vurdert håndballsamarbeid på seniornivå

Klubbene har også vurdert samarbeid om K3-lagene:

- Ja, vi har også vurdert dette. Konklusjonen ble gjort denne uka, og der er nok ikke tiden helt moden foreløpig. Det blir derfor hvert vårt lag den kommende sesongen også, Grue skal spille i 3. divisjon, mens Flisa må ut i kvalik for å beholde plassen i 3. divisjon. Vi håper jo at det blir lokaloppgjør i 3. divisjon også neste sesong, smiler Øwre.

Grue og Flisa inviterer altså til felles «tankesmie»:

- Alle er velkomne i Gruehallen tirsdag 4. april klokka 19.00 og på Bjørkheim på Flisa onsdag 5. april klokka 19.00. Vi skal se framover, og ikke bare for den kommende sesongen. Det er jo ingen tvil om at det kommer en del barnekull nå, som er ganske små og som da skal rekruttere utøvere til fotball, håndball, ski, bowling osv. Da sier det seg at selv at det er en del kull, som tilsier at vi ikke kan ha hvert vårt lag i Solør på alt som finnes, sier Øwre.

har allerede et godt samarbeid i fotball

Et fotballsamarbeid har det allerede vært en stund:

- Ja, både Kjellmyra, Åsa, Hof, Flisa fotball og Flisa AIL har samarbeidet om fotballen. Nå tenker vi også å lufte hvordan framtida ser ut i hele Solør. Derfor inviterer altså nå Grue og Flisa til en åpen «tankesmie», hvor vi skal diskutere hvor idretten i Solør er om 5 år, hvor er den om 10 år osv. Vi stiller med helt blanke ark, og håper folk kan komme og dele noen tanker og ideer. Så får vi hvordan veien blir videre etter hvert, sier Øwre.