• FORNØYD KIRKEVERGE: Frank Steinsvik er godt fornøyd med lokalt engasjement.

Mange, spesielt eldre, har i lang tid klaget over dårlig lyd i Grue kirke. Det ønsket Tommy Michaelsen å gjøre noe med:

- Under en begravelse fikk jeg selv merke dette, jeg satt langt bak i kirken og hørte nesten ingen ting. Jeg satt ved siden av en eldre dame, som fortalte etterpå at hun like godt kunne vært hjemme - hun hørte ingen ting uansett, sier Michaelsen.

Kirketjener Tom Sollien og Tommy Michaelsen diskuterte allerede i fjor vår hvordan dette kunne løses:

- Jeg har lenge jobbet tett med Bose Norge på Kongsvinger, og fikk de med til å sjekke ut hva som kunne gjøres. De har bygget lyd i flere kirker tidligere, og Bjørn Erik Hexeberg ble med på befaring. Vi fikk testet ut forskjellige løsninger under konfirmasjonshelgene i vår og har nå landet på den beste løsningen for Grue kirke.

- Her har det kun vært en 1 høyttaler som står fremst i kirkebygget og et avansert miksebord, som er vanskelig å betjene for andre enn de profesjonelle. Løsningen nå blir det 2 høyttalere på 3 meters høyde, 1 sub-bass og et enkelt betjeningspanel som alle kan bruke. Det blir forhåndsinnstilte alternativer og enkelt for alle, sier en engasjert Michaelsen.

FULLFINANSIERT AV GRUE SPAREBANK

Men som alt annet, koster også nytt lydanlegg penger - mye penger. Løsningen ble en lokal sparebank:

- Jeg søkte som privatperson om midler fra gavefondet til Grue sparebank, men i samtale med Hallgeir Sletten i banken, fant vi fort ut at det kunne skape utfordringer med tanke på eierskap og andre ting. Løsningen ble at Grue sparebank ville gi noe tilbake til bygda og tok på seg kostnaden på 125.000 kroner av lydanlegget - mens monteringsjobben skulle gjøres på dugnad, sier en fornøyd Michaelsen.

Kirkeverge Frank Steinsvik er også fornøyd med Grue sparebank og nytt lydanlegg:

- Banken fullfinansierte lydanlegget, mot at vi skulle skaffe dugnadsfolk til monteringsjobben. Nå har vi i samarbeid med Bose Norge blitt enige om enkelte endringer, så total pris nå er på rundt 200.000 kroner. Jeg syntes det var synd at vi hadde et middelmådig lydanlegg, i et kirkebygg med lydmessig så god akustikk og er derfor veldig glad for at Grue sparebank bidrar, forklarer kirkevergen.

leveres i august, klar til bruk i september

Kirkevergen forteller om framdriftsplanen:

- Fysisk leveranse er i august, mens monteringsdelen blir gjort i september - litt avhengig av dugnadsinnsatsen, forklarer Steinsvik.

Og Tommy Michaelsen står ikke bare bak ideen, men vil bidra mer:

- Jeg har spurt noen kompiser av meg om de vil bidra til monteringsjobben, og de er alle klare. Jeg synes kirken er en viktig plass i bygda, og jeg brenner for at det skal være en flerbrukskirke - ikke bare en kirke vi bruker til dåp, konfirmasjon, bryllup eller begravelser. Vi trenger et fellesskap for identitet og det kan en flerbrukskirke være med på å bidra til.

- Jeg startet et nytt gospelkor i fjor høst, det drives nå av vår eminente organist, Kim André Lindberget, tenk deg muligheten det gir, at de bare kan komme i kirken og ha et nytt og veldig bra lydanlegg. Her blir alt klart til konserter og Grue kirke er en av de beste kirkene med tanke på akustikk allerede, så dette er bare nødt til å bli bra, sier en fornøyd Tommy Michaelsen.