• GOD SKYTTER: Unge Madeleine Bråten Mella viste ved flere anledninger fram sitt gode skudd og scoret 4 mål.
  • 7-METER SCORING: Kaptein Ingrid H. Sveen tok ansvar, og satte inn kampens eneste 7-meter.

Grue spilte altså sesongens siste hjemmekamp torsdag kveld, og de ville virkelig vise seg fram for hjemmepublikum. Storscorer Anna Sofie Sandberg satte standarden for de andre Grue-jentene, og scoret de 3 første målene. Etter drøye 6 minutter ledet Grue 4-1, over et meget godt Lillehammer/Faaberg.

Bortelaget kom ajour på 4-4 etter 11 minutter, deretter vekslet lagene på ledelsen. Etter 17 minutter var stillingen 8-8, men da kontret Lillehammer inn nok et mål og etter det ga de aldri fra seg ledelsen.

Stillingen ved pause var 14-17, i en omgang som ble spilt i meget høyt tempo, mellom to meget gode håndballag. Forskjellen på lagene var effektiviteten, der Grues skudd gikk i stanga eller rett på en meget god Lillehammer/Faaberg-keeper, satte bortelaget sine sjanser og de kontret også inn mange mål.

dårlig start på 2.omgang

Bortelaget startet med scoringene i 2.omgang, men Grue holdt følge 4-5 mål bak. Etter omtrent 20 minutter av omgangen, hadde bortelaget kontret seg til en 9 måls ledelse, og Anna Sofie Sandberg måtte ut med en skade. Da var det nok ikke mange i Gruehallen som hadde tro på den opphentinga vi faktisk fikk se! Madeleine Bråten Mella fikk en 2-minutter etter 21 minutter, men den utvisningsperioden vant Grue-jentene med 2-0! Da fikk de "blod på tann" og spise seg sakte, men sikkert innpå Lillehammer/Faaberg, som ble stresset og begynte å gjøre enkle feil. Dessverre for Grue-jentene, klarte de aldri å hente inn hele forspranget, de tapte med 2 mål, sluttresultatet ble 28-30.

Uansett stor ros til Grue som aldri ga opp, selv 9 mål bak og en spiller utvist. De viste sterk lagmoral og dette laget har kommet langt i løpet av sesongen.

Grue-trener Stein Johannesen var ingen slagen mann etter kampen, tross tapet:

- Vi starter som et fyrverkeri, og har noen klare planer som vi lykkes veldig godt med. Vi leder hele det første kvarteret,  og vi burde ledet mye mer. Men så i slutten av 1.omgang, brenner vi 5 ordentlig gode sjanser på rad, hvor da Lillehammer/Faaberg kontrer inn 5 mål på oss. Mot så gode lag som i kveld, så må du enten score eller skyte utenfor, ikke rett på keeper - da blir det kontringer og mål i mot, forteller Johannesen.

hadde en god plan

Selv om de lå 3 mål bak ved pause, hadde Grue tro på at dette skulle de klare:

- Vi hadde en god plan for 2.omgang, men presterer det dårligste kvarteret i hele år! Vi henger ikke sammen i forsvar, vi fortsetter å brenne gode målsjanser, og vi gjør litt for mange "dumme" ting mot en så god motstander. Da vi er 9 mål bak, er det jo egentlig "natta", men så gjør vi en del spesielle og artige valg og Lillehammer/Faaberg blir stresset. På slutten blir det ordentlig moro, de siste 10 minuttene er det jo "rock'n roll", ler Johannesen.

Grue-treneren synes bortelaget vant fortjent:

- De er 2 mål bedre enn oss i dag, men det er veldig synd vi spilte dette dårlige kvarteret akkurat i dag. Dette ødela kampen for oss i dag, og det er synd, da dette er et lag vi skal slå ganske ofte på hjemmebane. Men dette er det beste laget i avdelingen, og nå er de jo også klare for opprykk. De har divisjonens beste målvakt, en veldig god strekspiller og de har ei bakrekke som er veldig gode. Summen av dette gjør at de vinner avdelingen og det er vel fortjent, sier Johannesen.

Grue har også gjort en veldig god sesong, ligger på 4.plass og har igjen kun en bortekamp mot Sørskogbygda, før sesongen er over.

KAMPFAKTA:

Grue - Lillehammer/Faaberg 28 - 30 (14 - 17)

Målscorere Grue: Anna Sofie Sandberg 9, Therese Wardeberg 4, Madeleine Bråten Mella 4, Anne-Thea Nygaard Woll 4, Maiken Reigstad 3, Ingrid H. Sveen 2 (1) og Camilla Bjerkestrand Sørby 2.

Anna Sofie Sandberg ble for 3. kamp på rad, kåret til "dagens Grue-jente".