• IKKE NØDVENDIG: Åse Bjerke Lilleåsen i Grue Senterparti har ingen planer om å forandre mening. - Nå må vi bruke tiden vår på andre viktige ting, sier hun. (Foto: Privat).

Som kjent er folkeavstemningen i Grue avlyst fordi Senterpartiet og Arbeiderpartiet mener det ikke er nødvendig. De mener at flertallet av innbyggerne i Grue ønsker at kommunen består som i dag, og at en folkeavstemning ikke er nødvendig.

Mange reagerer på avgjørelsen som fikk flertall i formannskapet mandag, og derfor er det opprettet en egen Facebook-side som tilsvar. Kristin Jenssveen er én av dem som engasjerer seg i gruppa «Grues innbyggere krever folkeavstemning». Hun har ikke tatt noe standpunkt til hva som er best for Grue.

- Jeg polariserer ikke.  Jeg føler ikke jeg har et godt nok grunnlag for å si noe om hverken det ene eller andre alternativet, og savner holdbare argumenter for de ulike alternativene i et langtidsperspektiv. Kjenner at Senterpartiet med Arbeiderpartiet på sidelinja virker arrogante når de vil droppe folkeavstemning, sier Jenssveen.

Jenssveen mener en folkeavstemning er viktig for lokaldemokratiet, og at denne må gjennomføres.

- Derfor går jeg nå i bresjen, med flere, for at folkeavstemning skal bli en realitet, også i Grue, sier Jenssveen.

Står fast på det som er sagt

Åse Bjerke Lilleåsen i Senterpartiet har ingen planer om å forandre mening.

- Vi står fast på det som er sagt. Vi går for at Grue skal være en egen kommune, og da vi har bestemt oss for at det ikke skal gjøres noen forandringer er det ikke noe å stemme over, sier Bjerke Lilleåsen.

- Men du synes ikke det undergraver demokratiet?

- Nei, det synes jeg virkelig ikke. Hadde vi bestemt oss for å slå oss sammen med Åsnes eller Kongsvinger hadde det vært behov for en folkeavstemning. I vårt partiprogram har vi sagt at det skal være en folkeavstemning dersom det er snakk om en forandring. Vi har ikke gått inn for noen forandringer, og trenger ingen folkeavstemning. Nå kan vi bruke tiden vår på andre viktige ting, sier Bjerke Lilleåsen.

Hun legger til at dersom det ender med tvangssammenslåing fordi fylkesmannen mener Grue ikke har gjort jobben sin, må det stå for fylkesmannen og stortingets regning.

- Jeg håper vi får en ny regjering etter valget i 2017 som skal oppheve alle tvangsvedtak, sier Bjerke Lilleåsen.