Jula er tid for tradisjoner, og slik er det også hos Sparebank1 Østlandet i Våler. Da banken flyttet inn i nye lokaler for 25 år siden startet de med å servere grøt den siste åpningsdagen før jul, og slik er det fortsatt.

- Vi serverer grøt gjennom hele åpningstiden vår fredag 22. desember, og inviterer våre pensjonister til å være med. Vaktmester Ivar Korsmo tar med seg trekkspillet sitt for å underholde, og det er selvsagt mandel i grøten med en liten overraskelse til finneren, sier Iver Helstad, som er avdelingsleder for Sparebank1 Østlandet i Solør.

Hermer etter Våler

Etter hvert som avdelingene på Flisa og Kirkenær har fått snusen i tradisjonen har også de startet å servere grøt siste åpningsdag før jul. Men tradisjonen har altså sitt opphav i Våler.

- Du kan godt si at avdelingene der hermer. Men de ser vel at dette er en fin tradisjon, smiler Helstad.

Og det er faktisk en del kunder som tar turen innom banken ene og alene for å spise grøt. Helstad anslår at rundt 100 er innom. Det å besøke banken siste dag før jul er nok ikke like viktig som det var før i tiden, men grøten frister mange.

- Minibanken og nettbanken er tilgjengelig gjennom hele julehøytiden, så folk har ikke det store behovet for å treffe noen fysisk i banken rett før jul lenger. Men mange ønsker å ta ut pengegaver, og vi ansatte her hjelper gjerne til for de som synes minibanken kan være litt trøblete å bruke, sier Helstad.

Helstad og de øvrige ansatte benytter anledningen til å ønske kunder og potensielle kunder god jul og godt nyttår.