Et kjapt søk på Google viser at det skjedde noe på strikkefronten i 2012. Fra at strikking var sært og utrendy for den yngre delen av befolkningen, har strikking blitt populært igjen. Det er godt nytt for O. Gjerdrum i Kaffegata.

- Vi har et stort utvalg av garn fra Sandnes og Dale, og merker godt pågangen. At stadig yngre folk kommer innom og kjøper garn er et bra tegn. Ellers dør jo dette ut, sier Grethe Bredesen.

Unge kvinner møtes for å strikke, og det er laget egne strikkegrupper for unge hos husflidslagene rundt omkring. Vinteren er naturlig nok tiden på året hvor det strikkes mest, og mange er nå travelt opptatt med å lage sine egne julegaver.

- Det er lenge siden vi merket at jula nærmer seg. Noen kjøper garn og skal strikke julegaver selv, og de som skal handle klær hos oss er også gjerne ute i god tid. Men klart travlest blir det nok rett før jul, sier Bredesen.

Snart 50 år på bak disken

Bredesen begynner å få solid fartstid hos O. Gjerdrum. Neste år er det 47 år siden hun startet å jobbe i butikken, og de siste 11 årene har hun drevet butikken selv.

- Det har vært litt av en utvikling. Da jeg startet måtte vi regne ut prisene på papir, for kassa regna ikke selv. Vi har vel blitt litt bortskjemt, smiler Bredesen.

Å melde seg inn i noen kjede har hun aldri vurdert. O. Gjerdrum er en frittstående butikk, og slik skal det fortsatt være.

- Da bestemmer jeg selv hvilke varer jeg vil ta inn. Det tror jeg er best for oss, smiler Bredesen.