Hva vi dytter i kroppen av mat og drikke, er svært avgjørende for om vi skal fungere optimalt, enten som idrettsutøver, skoleelev eller rett og slett på jobben.

Dette tar nå Flisa AIL konsekvensen av, og i samarbeid med Sparebank 1 Østlandet inviterer de til gratis seminar om kosthold. Det er «Sunn idrett» som holder foredraget «Spis smart!»

- Alle trenger faktisk mat, og vi ser at vi har mange i stor aktivitet i idrettslaget. Det er viktig å lære seg om hva vi dytter i kroppen, det kan bli utslagsgivende for hva du yter på banen, enten det er håndball, fotball, turn eller hva det måtte være, sier leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre.

Samarbeidet med Sparebank 1 Østlandet, er årsaken til at Flisa AIL kan tilby et gratis seminar.  

- Seminaret heter «Spis smart!» og er utarbeidet av idrettsforbundet. I tillegg kommer Ragnhild Haga, som er landslagsløper på ski, med skapet fullt av medaljer fra ulike mesterskap og deler sine erfaringer og fokusområder rundet ernæring. Nå har ikke vi så mange toppidrettsutøvere, men uansett er det viktig å tenke helhet. Det hjelper ikke å trene hver eneste dag, hvis det du gjør resten av dagen ikke harmonerer med det du gjør på trening, sier Huuse Øwre. 

åpent for alle

Det er ikke bare utøvere eller trenere som er velkomne på gratisseminaret. 

- Dette er åpent for alle, og vi håper at ettersom det er gratis, gjør at også mange som ikke er utøvere, kan komme for å lære mer om kosthold og ernæring. Dette bør være noe å få med seg for de fleste innbyggere i Solør, oppfordrer Huuse Øwre. 

I utgangspunktet er det bare å møte opp onsdag 20. september klokka 17.55 - på Bjørkheim på Flisa.

- Ja, men vi ønsker helst en tilbakemelding på omtrent hvor mange som kommer, for det blir servering i pausen - og ikke bare sjokolade! Da vet vi også hvor mange stoler vi skal sette fram og hva vi skal gjøre i stand av pause-ernæring, smiler Huuse Øwre.

Det er også et helseperspektiv når det snakkes om kosthold og ernæring.

- Ja, det er viktig! Vi vet jo at mange ungdommer, både gutter og jenter, men kanskje jenter først og fremst - kan slite med spiseforstyrrelser. Hvis vårt seminar nå kan forhindre bare én ungdom fra å få spiseforstyrrelse, så er dette en seier for oss som idrettslag og for lokalsamfunnet, sier Tore Huuse Øwre.