• VISEKUNSTNER: Guren Hagen er en av Norges fremste visekunstnere (Foto: KHKulturverksted).

Guren Hagen er en av Norges fremste visekunstnere og har et trofast publikum, både på konserter og ved radioapparatene.  Han har nå utgitt 12 album, med viser som «Det store i det små», «Hotell jord», «Sammarsmårrå», «Hjertet mitt» og «Vakre du». Guren har blant annet fått Prøysenprisen for sitt arbeide.

Guren Hagen var også med på hyllestplaten til Vidar Sandbeck, «Gull i fra grønne skoger», med blant andre Vamp, Jan Eggum og Lillebjørn Nilsen. Guren har også etablert seg som låtskriver og tekstforfatter for andre artister, som Ole Edvard Antonsen og Sissel Kyrkjebø.

«Øst for sol» er tittelen på konserten som altså holdes i Grue folkebibliotek på tirsdag.

I 2018 ville Vidar Sandbeck fyllt 100 år og Guren Hagen «tjuvstarter» allerede i høst sin hyllest til forfatteren og musikeren fra Åsta i Hedmark.

- I kjent Guren-stil, vil publikum få møte både kjente og ukjente viser fra Sandbeck sitt rikholdige forfatterskap. Med seg i ryggsekken har Guren også med seg noen av de beste visene fra eget repertoar, forteller Anne Grete Bråten ved folkebiblioteket. 

- håper folk i alle aldre møter opp

Konserten vil altså være i Grue folkebibliotek.

- I det nye fine biblioteket vårt, kan vi bare skyve vekk bokhyllene og så har vi et lite konsertlokale. Dette er en gratis konsert for alle som vil komme, i anledning 100-års jubileet for Vidar Sandbeck. Det er Kulturverkstedet som står bak konserten og det er en del av «Den kulturelle spaserstokken», men vi håper jo alt folk i alle aldre møter opp, sier Bråten. 

Det blir ikke bare god musikk, men også servering underveis. 

- Konserten varer en times tid og her er alle velkomne! «Bibliotekets venner» står for kaffe- og kakesalg, så her er det også muligheten til å få kjøpt seg noe å bite i under konserten, forteller Bråten.

Med en gratiskonsert med en av Norges fremste visekunstnere, håper de på stort frammøte.

- Vi har i alle fall stoler til 50 personer, så vil du være sikret sitteplass - anbefaler vi at du er tidlig ute. Men det er jo plass til mange flere da, så vi håper virkelig at folk nå kommer og hører på Guren Hagen, er oppfordringen fra Anne Grete Bråten ved Grue folkebibliotek.

Gratiskonserten er altså tirsdag 26. september klokka 17.00 i Grue folkebibliotek.