Det er stort fokus på å skape nye arbeidsplasser i Solør, og derfor er torsdagens gründerdag et viktig arrangement. Gründer og ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, håper mange kommer til festsalen i Grue rådhus for å bli med.

- Dette er et åpent inspirasjonsmøte. Gründerdagee er åpen for alle som ønsker å komme, og vi har fått inn mange bra foredragsholdere som skal inspirere oss, sier Huser Sund.

I år er det 25 år siden ordføreren etablerte HS Media, som i dag er én av de mest solide bedriftene i Grue. Dette jubileet skal forøvrig også markeres torsdag med åpen dag i deres nye lokaler (egen sak kommer).

Med ordførerens gründererfaring er det også naturlig at hun ønsker velkommen til gründerdagen.

- Jeg skal komme med mine beste gründertips, sier Huser Sund.

Videre på programmet står blant annet Alexander Gamme som er polfarer og gründer. Tore Martin Skarpholt forteller om Dignio AS og den automatiske medisindispenseren Pilly. Kjetil Liøkel forteller om suksessbedriften Sandermoen AS, og Robert Bekkesletten fra Guru Utvikling forteller om hvordan LinkedIn kan være et verktøy.

- Tom Wangerud står for underholdningen, og etablereropplæringen i Hedmark deltar også. Arrangementet er gratis, og jeg håper mange melder seg på, sier Huser Sund.

Gründerdagen arrangeres fra klokka 15.00 til 18.00 i festsalen i Grue rådhus, og påmeldingsfristen er klokka 12.00 samme dag. Påmelding gjøres via Facebook eller til Håkon Gjems i Grue kommune.