I helga har den nest siste NM-runden i Rallycross blitt kjørt på Finnskogbanen, og flere lokale førere har levert svært gode prestasjoner.

Ben-Philip Gundersen og Espen Isaksætre kjørte inn til seier, mens Aleksander Bredesen tok en andreplass. Imponerende med tanke på at Bredesen hadde høy feber.

- Dette er vår hjemmebane, og det er ikke til å stikke under en stol at det er mye press og høye forventninger foran et sånt løp. Men bil, sjåfør og team var veldig godt forberedt som vanlig og ting fungerte bra allerede fra begynnelsen, sier Ben-Philip Gundersen.

De startet med trening lørdag morgen, og der kjørte de inn til en 2. tid i klassen Kun tiendeler bak rundetiden til bestemann.

- Vi gjorde ingen store inngrep på bilen før første innledende omgang, og det viste seg å fungere sånn vi hadde tenkt, og kjørte inn til en bestetid i første omgang. Vi fulgte opp med bestetid i både andre og tredje omgang på lørdag. Dermed ledet vi etter dag 1, sier Gundersen.

Bestetid under warm-up søndag

Søndagen startet enda bedre, og Gundersen kjørte inn til bestetid av alle bilene på løpet under Warm-up.

- I helgas fjerde og siste innledende omgang hadde en av konkurrentene en knallstart og vi ut som nr. 2. Fart på banen var veldig bra, men det var vanskelig å kjøre forbi så vi kom inn til en 2. tid i den siste omgangen. Vi hadde uansett pole position i A-finalen, sier Gundersen.

I A-finalen var det deres tur til å ha en knallstart, og de kjørte nok en gang i ledelse fra start til mål.

- Dette er tredje seieren på rad, og vi leder nå norgesmesterskapet i Rallycross med noen få poeng. Så dette kommer til å bli vanvittig spennende på siste løpet som skal kjøres i Skien om tre uker, når alt skal avgjøres. En stor takk til alle som var med å bidro til at dette ble en vellykket helg på alle mulige måter, smiler Gundersen.