Håndballgruppene i Flisa Allianseidrettslag og Grue IL inngikk før sesongen et 3-årig samarbeid på J18-nivå og målsetningen var kvalifisering til Lerøy-serien. Allerede i helga var første forsøk, mot Lillehammer og Larvik HK. Selv om det ikke endte med videre kvalifisering, er trener Stein Johannesen fornøyd med helga.

- Vi måtte i utgangspunktet vinne en av kampene, for å gå videre. Vi møtte Lillehammer i første kamp, og det var den kampen vi måtte vinne, for Larvik HK er på et helt annet nivå. Det ble en kamp hvor vi var veldig nære, vi hadde 19-19 og 20-20, men det raknet litt på slutten og vi tapte til slutt 21-26. Men det er veldig, veldig nært. Det viser også at det er litt for tidlig for oss i prosessen, det vi taper på, er samspill og manglende relasjoner. Håndballkamper avgjøres ofte de siste 5-10 minuttene, og da er man avhengig av det er rytme og flyt i spillet, og at du kan ta bytter uten at det påvirker rytmen. Og der er ikke vi foreløpig, forklarer Johannesen.

for kort tid til lagbygging

Jentene har ikke vært samlet lenge og har heller ikke mange fellestreninger bak seg.

- Lagene vi møter, er godt samspilte gjennom flere sesonger. Vi har kun én trening med lagbygging bak oss. Vi visste jo at vi hadde disse begrensningene, men jeg er veldig glad for at vi tross manglende grunnlag, er såpass nære som vi er, sier Johannesen.

Etter Lillehammer-kampen var det Larvik HK som stod for tur, et meget godt håndballag.

- Vi spiller en meget god kamp mot Larvik, selv om vi taper 13-30.  Bare 30 baklengs mot Larvik er faktisk svært lite, men vi gjør en meget god forsvarskamp, sier Johannesen.

- Målet med samarbeidet, er å heve kompetansenivået på de jentene som er med. Og det er det vi MÅ gjøre, det ser vi når vi møter de beste lagene. Det går på tekniske ting, råskap, og det går på generelle ferdigheter. Nå har vi et helt år på oss til neste kvalifisering, vi skal trene godt framover og bruke tida godt, lover trener Johannesen.

Selv om de ikke lyktes resultatmessig i kvalifiseringen, fortsetter samarbeidet videre.

- Vi skal ha et koordinerings-møte med alle involverte trenere til uka, hvor vi skal bestemme antall treninger, omfanget og intensiteten av treninger. Jeg tipper på at vi lander på et par økter i måneden, og at vi skal ha noen samlingsdager/helger, hvor vi trener mer. Et av målene er også at vi skal delta på en internasjonal turnering i slutten av sesongen i 2017, sier en optimistisk Johannesen.

Og som et innspill i disse "kommunesammenslåingstider": alle de 3 Solør-kommunene er representert på laget!