Det blir flere og flere eldre som har behov for ekstra hjelp, men tilbudet om gressklipp og rydding har vært dårlig i Våler. Det var et stort behov for en småjobbsentral.

- Da jeg startet i jobben i februar var en av de første oppgavene mine og få starte opp en småjobbsentral. Jeg kontaktet Våler Frivilligsentral og vi ble fort enig om å sette oss ned og opprette småjobbsentralen i Våler, forteller Katinka Schjerven Eriksen.

Organisasjonen sitt mål er at flere eldre og funksjonshemmede skal kunne bo lengre hjemme, og få hjelp til små ting i hus og hage.  

- Dette er et veldig lavterskel tilbud, hvor de som ønsker hjelp kontakter oss på e-post eller ringer 47 69 68 17 innen våre åpningstider. Så finner vi hjelpere som utfører oppdragene for kundene, forteller Schjerven Eriksen.

Småjobbsentralen i Våler vil være åpen mandag og torsdag fra kl. 10.00 til 12.00. Sentralen holder sted på kulturkontoret i sentrum.

- Vi ser nå etter flere som kan tenke seg å være med å hjelp, det kan være andre spreke eldre som ønsker å jobbe. Men det kan også være ungdom som ønsker litt ekstra lommepenger, sier Schjerven Eriksen.