Andre helga i mars ble Venstres landsmøte avholdt på Hell, og fra Gjesåsen kom Margit Martinsen og Kristian Botten Pedersen.

- Venstre er i høyeste grad et godt distriktsparti! Blant annet har vi uttalt at vi skal jobbe for bredbåndsdekning til 95 prosent av landet, og at alle nye statlige arbeidsplasser i all hovedsak skal plasseres utenfor Oslo, sier Kristian Botten Pedersen.

Han mener det er verdt å minne på at det var Odd Einar Dørum som statsråd tidlig på 2000-tallet som faktisk flytta ut flest arbeidsplasser fra Oslo.

- Ikke andre som hevder de jobber for distriktsnorge, sier Botten Pedersen.

På sitt første landsmøte

Margit Martinsen var på sitt første landsmøte i år, og var som 17-åring en av de yngste på hele møtet.

- Jeg er utrolig fornøyd med de uttalelsene som er vedtatt om skolepolitikk, billig tannhelsepleie og flyktninger. Det har vært en slitsom og begivelsesrik helg, og jeg sitter igjen med følelsen av at jeg og vi har gjort noe som kommer til å gjøre en forskjell akkurat der det tells. Nemlig i hverdagen til enkeltmennesket, sier Margit.

I tillegg til å være ordførerkandidat i Åsnes, er også Kristian også nestleder i fylkeslaget som jobber med å få flest mulig Venstre-lister i Hedmark.

- Jeg er stor optimist når det kommer til å gi alle solunger mulighet til å kunne stemme på en bedre skole, å ta vare på jordkloden og skape flere arbeidsplasser - uavhengig av hvor i Solør man bor, det være seg Våler, Åsnes, Grue eller Brandval i Kongsvinger.

Margit og Kristian gleder seg også stort til at kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande kommer på besøk til Solør for blant annet å feire mangfold og kjærlighet under Pride i Kaffegata 27. april.