• SISTE TRENING: Fra siste trening før kampen på lørdag.
  • SISTE FINPUSS: Det ble trent på både avslutninger og forsvar på siste trening før kamp.

Det har vært noen endringer på begge lag siden i fjor, noen har kommet til mens andre har gitt seg av forskjellige årsaker. Uansett vil nok damelaget gjøre alt de kan for å revansjere fjorårets tap, selv om resultatet ikke er det viktigste i en slik kamp. 

- Damelaget spiller ikke i noen serie, de møtes for å trene og ha det sosialt. De finner nok mye motivasjon i en kamp mot oss, og det er jo kjempeartig for oss alle. I fjorårets kamp var det jevnt lenge, men vi vant til slutt - men resultatet husker jeg ikke, forteller Marit Astrup, som er lagleder for Vaaler J17. 

helt overveldet

Fjorårets kamp samlet utrolig mange tilskuere på stadion under Vålerdagene. 

- Vi var helt overveldet vi! Det var så stor oppslutning, stadion var full og vi hadde fint vær og veldig god stemning. God underholdning var det også! Kampen i fjor var jevn i 1. omgang, men vi tok de nok på utholdenhet på slutten - så nå er de ganske så revansjesugne, smiler Astrup. 

Vaaler J17 var på treningsleir i Barcelona før påske, med godt utbytte både treningsmessig og sosialt. 

- Vi hadde en kjempestart på sesongen med treningsleiren, og vi hadde en ganske bra vårsesong. Vi er kanskje ikke det aller beste laget, men vi er et lag som møter opp og gir alt! Jentene evner å se sin egen gode innsats, selv om de ikke vinner hver kamp. Det er jo uansett artigere med seier enn tap, men vi klarer å holde på laget og stille lag. 2 lag i vår avdeling har måtte trekke seg før høsten fordi de mangler spillere, mens vi ligger stabilt på 13-14 spillere og spiller 9'er fotball,forteller Astrup. 

- Mer eller mindre full tribune i fjor

Kampen spilles lørdag klokka 17.00 på Våler stadion. 

- I fjor solgte vi vel mellom 160 og 170 billetter. Det er jo gratis å komme inn, men hvis du betaler 50 kroner får du også tilgang til «VIP-tribune» i paviljongen. Her blir det servering av kaffe og kaker,  hit er også alle våre mange lokale sponsorer invitert. Det kom veldig mange flere enn vi solgte billetter til i fjor, mange kom jo «bare» for å se kampen. Det var mer eller mindre full tribune, og det var mange som kommenterte at de ikke hadde sett så mye folk på Våler stadion på lenge, smiler Astrup. 

Kampen spilles altså under Vålerdagene, som arrangeres 17-18. august. 

- Dette er vårt bidrag til Vålerdagene, vi ønsker å være med og lage liv i sentrum. Vi har også fått en egen kampsponsor, Sparebank 1 Østlandet, og vi er veldig glade for at de lokale sponsorene støtter opp! Det betyr at vi kan opprettholde et bra og variert tilbud til jentene. Alle sponsorer er som sagt invitert til kampen og «VIP-tribunen». I tillegg har vi invitert damelaget til «bankett» på Heia hotell etter kampen. Her møtes spillere og foreldre, og vi tar det som en oppstart til høstsesongen, avslutter Marit Astrup.