• TRE DAGER: Som i fjor blir Bokkenfestivalen gående over tre dager. Totalt var rundt 1.300 innom festivalen i fjor.

Ryktene om at det aldri skjer noe i Solør stemmer ikke. Festivalene og arrangementene står i kø gjennom store deler av året, og Bokkenfestivalen var én av de nye arrangementene i fjor. Festivalen ble en stor suksess, og rundt 1.300 besøkende tok turen til Bokken i 2017.

- Vi håper jo å få like mange besøkende som i fjor. Det vi har kommunisert ut via Facebook til nå har vært veldig positivt, og vi vet mange har sagt de kommer tilbake, sier Sissel Rendalen.

Hun er én av driverne av Bokken pub på Braskereidfoss, og gleder seg til ny festival. Ettersom de ikke fikk lov å arrangere festivalen utenfor puben i 2018 måtte de se seg om etter alternativ arrangementsplass. Kjell Arild Hegsvold ble redningen.

- Skulle bare mangle

- Det skulle bare mangle. Her er det god plass til både scene og dans. Plassen stiller jeg gledelig til disposisjon. Dette er viktig for Braskereidfoss, sier Hegsvold.

Og det setter Sissel og de andre hos Bokken stor pris på. Plassen her er enda større, og minst like sentrumsnær som Bokkens egen uteplass. Med seg på laget i år har de også Heia Hotell som skal servere god festivalmat gjennom helga.

- Mye bra musikk blir det også. I år blir det både danse- og countrymusikk. Vi håper at det kan treffe enda bredere enn i fjor. Både lokale og tilreisende artister er på plass, sier Magne Libekk.

Artister som allerede er sluppet til Bokkenfestivalen er Heidi Hauge, Tommy Michaelsen, Lars Espen Skogvold, Alan Johansen, Tommy og Ronny fra Pegasus, Ottar Big Hand Johansen, Hanne Mette Gunnarsrud, Lasse Sigfridsson, Andreas Holø og Kjetil og Michael fra Christiania.

- Søndag blir det tedans. Her har vi satt sammen et veldig spennende husband med Hans Olav Trøen, Jan Dellerud, Odd Arne Sørensen, Mr. Ray, Andreas Holø, Bo Thomas Bråten og Roy Martin, sier Libekk.

Det meste på plass

Navnene er altså på plass, og nå er det bare opp til publikum. Gjengen på Bokken tror navnene skal appellere til mange, og mesteparten av dugnadsgjengen er også på plass.

- I fjor var vi nok rundt 20 personer i tillegg til oss på Bokken. Litt innkjøringsproblemer med bonger var det første dag, men lørdag og søndag fungerte dette helt utmerket. Vi var fornøyd med all logistikk i fjor, og det meste blir likt i år, sier Sissel.

Bongene gjør det enklere å håndtere flere barer, og det får også unna køer raskere. Ubrukte bonger kan i år som i fjor veksles inn i penger igjen innen rimelig tid.