Skaslien Gjestgiveri arrangerte julemarked for første gang i fjor, og antall besøkende var overraskende stort. Nå håper de at det kommer minst like mange, og ikke minst at det blir fint vintervær som gir litt julestemning. 

- Det var veldig bra i fjor, vi hadde mange utstillere og overraskende mange besøkende. Både utstillere og besøkende var kjempefornøyde! smiler Aina Nordli hos Skaslien Gjestgiveri. 

Så fornøyde var alle parter, at lørdag 16. desember arrangeres det julemarked for annen gang. 

- Det har vært en enorm pågang fra utstillere, og plassene inne var lovet bort før påmeldingsfristen gikk ut. I år kommer det 40 utstillere, hele tunet ute er allerede fylt opp, det samme er plassen mot inngangspartiet, sier Nordli.

utstillere fra mange steder, ikke bare lokalt

Det er stor variasjon i utvalget utstillerne har med seg, og det er ikke bare lokale utstillere som kommer. 

- Vi har lokal kortreist mat, økologisk mat, det er lefser og sveler. Det blir masse husflidsprodukter, det skal kokes smultringer, det blir forskjellige typer fisk og mye mye annet, smiler Nordli.

Skaslien Gjestgiveri kommer også i år til ha sine egne produkter til salgs. 

- Vi kommer til å ha vårt eget telt ute, med salg av hjemmelagd leverpostei, diverse pølser, kaker, sylte, farse og ribbe. Julefarse og ribbe må bestilles på forhånd, og hentes da på julemarkedet. Som i fjor, baserer vi oss på økologisk frilandsgris fra Vidar Julien her på Kirkenær, så den blir ordentlig kortreist, forteller Ottar Skaslien. 

- grøt med «mandelgaranti»

Det blir både underholdning og noe spesielt for barna på julemarkedet. 

- Ja, Grue husflidslag kommer til å stå på stabburet og ha juleverksted for ungene. Ole Viktor Larsen kommer med hest, så det blir muligheter for en rundtur med han. Inne i restauranten skal vi selge grøt med «mandelgaranti», og det blir også premie. Vi håper også at nissen kommer, sier Nordli. 

Det var rundt 400-500 som var på julemarkedet i fjor, hva slags forventninger har dere i år?

- Det var veldig bra besøk i fjor, så kommer det omtrent det samme i år, så er det helt knall! Vi håper på bedre vær enn i fjor, gjerne at det blir litt kaldere og litt snø, så vi får mer lys og litt julestemning, smiler Ottar Skaslien.

Lørdag 16. desember er altså datoen for årets julemarked på Skaslien.

- Vi åpner klokka 12.00 og har åpent til klokka 17.00. Restauranten åpner samtidig, så da kan du kjøpe kaffe, kaker og grøt. Fra klokka 14.00 kan du også kjøpe julemiddag, avslutter Aina Nordli.