Da vi var innom i april så det fortsatt ut som en byggeplass i de gamle lokalene til Husflidsstua i Kirkenær sentrum, men Henrik Engelund Jensen hadde full kontroll i forkant av åpningen til Context Klinikken mandag 6. mai.

Med seg har han psykolog Tommy Antonsen, og siste tilskudd på stammen er Gislaug Moe Gimse. Hun kommer fra Strømmen, bor i Kongsvinger, og ser frem til å tilby solungene tjenester som ernæringsfysiolog.

- Jeg kan mye om kosthold, og hva det du spiser gjør for kroppen din. Videre kan jeg mye om hvordan du kan spise for å forebygge sykdommer, og også hvordan du bør spise om du har for eksempel cøliaki, diabetes eller høyt blodtrykk, sier Moe Gimse.

Ofte vektspørsmål

Tradisjonelt er det kanskje de som sliter med for høy eller for lav vekt som tar kontakt med en ernæringsfysiolog. Moe Gimse vil ha tilhold på Kirkenær tre dager i uka, og det er ikke nødvendig med henvisning fra lege for å få time. Kundene må selv betale for konsultasjon. Moe Gimse tror det er betalingsvilje til å få hjelp fra en proff.

- Jeg håper og tror det. Jeg tenker at kosthold er såpass viktig for den generelle helsa vår. Folk er villige til å betale for mye annet, sier hun.

Mange bruker Internett som en ressurs for å få hjelp til mye. Ernæringsfysiologen ser ikke på nettet som en trussel for karrièrevalget sitt.

- En kan kan få mye god informasjon på nettet. Men vi kan tilby individuell ernæringsbehandling. Vi blir kjent med den medisinske historien til den enkelte, og kan tilpasse til kostholdet personen egentlig har. Dette er råd du ikke får med et generelt nettsøk, sier hun.

Litt ukjent marked

At Henrik og Tommy har tilhold i samme bygg blir viktig for Moe Gimse. Kjennskapen til Solør er ikke stor, men hun gleder seg til å jobbe på Kirkenær og markedet her.

- Jeg er veldig glad for å jobbe sammen med Henrik og Tommy. De kjenner folk og markedet her godt, og det er en stor trygghet å få jobbe sammen med dem her på Context Klinikken, sier Moe Gimse.

Henrik Engelund Jensen er glad for at Gislaug valgte å flytte inn hos nettopp dem. Målet er å kunne utvide helsehuset ytterligere i tiden som kommer.

- Etterhvert håper vi å få på plass fysioterapeut, lege og folk som tilbyr litt andre tjenester. Vi har god plass her i vårt helsehus på Kirkenær, sier han.