Selvsagt synes de som går på Åsnes Opplæringssenter det er stas å kunne bidra med viktige penger til gode saker, men de setter også pris på å få bruke språket de har lært i praksis da folk kommer på loppemarked.

I fjor arrangerte de loppemarked i gymsalen ved gamle Østsiden skole, og pengene gikk til UNICEF. Over 16.000 kroner ble samlet inn den gang, og nå er det klart for nytt loppemarked.

- I år har vi valgt å gi penger til Røde Kors, og vi håper selvsagt å få samlet inn bra med penger i år også. Vi har fått inn masse fine lopper, og alt mulig rart, sier Mona Bergersen, som er lærer ved Åsnes Opplæringssenter.

Selv om det har kommet en del lopper allerede håper hun at folk i Solør har enda flere ting og tang de vil gi til loppemarkedet. Loppene så langt kommer fra alle som har lyst til å hjelpe, og i tillegg blir det kafé med internasjonal vri. Deltakerne har også laget plakater for å fortelle om hjemlandene sine.

- Når vi gir penger til Røde Kors hjelper det mange i farlige områder hvor det er krig. De gir bort mat, vann og klær, sier Misrak Gorfu.

Loppemarkedet avholdes lørdag 1. oktober på Åsnes Opplæringssenter (gamle Østsiden skole), og er åpent fra klokka 10.00 til 15.00. Om du har lopper du vil gi til markedet kan du ta kontakt med Åsnes Opplæringssenter på telefon 62 95 01 02.