Trubadur Bayer har blitt et fenomen over store deler av landet, mye takket være god presentasjon på Facebook.

- Det har jo tatt helt av, nå har jeg 15300 følgere på Facebook, mens til sammenligning har CC Cowboys 23000. Helt surrealistisk og det er nesten så jeg ler av hele greia, smiler Bjørnulf Lie.

Bjørnulf har selv en bakgrunn i idretten og ønsker å gi noe tilbake til de som trenger det mest, nemlig de yngste.

- Kanskje de trenger nytt draktsett eller noe lignende, det får de bestemme selv. Jeg har såpass mange spillejobber for tiden, at jeg egentlig ikke skulle spille på Solør Martn. Men etter en samtale med martnssjef Odd Erland Dalen, ble vi enige om denne løsningen. Og da stiller jeg selvfølgelig opp, det er jo moro å gi noe tilbake, sier Lie.

Trubadur Bayer reiser nå land og strand rundt og har spillejobber i helgene over det ganske land.

populær og ettertraktet

Med en god avtale med arbeidsgiver, så blir det stort sett spillejobber alle helger - men han tar ei frihelg i måneden.

- Med unger hjemme, er det viktig for meg at jeg ikke bare er borte på spillejobb. Derfor har min manager og jeg blitt enige om ei frihelg i måneden. Spillejobber tar på både fysisk og psysisk, og jeg har en jobb der jeg må være mentalt tilstede i hverdagen. Familien er også viktig, påpeker Lie.

- Dit jeg kommer på jobb, er det nå både skriving av autografer og selfier. Helt uvirkelig, men litt moro også, smiler trubaduren og rister på hodet.

Ettersom du har blitt såpass ettertraktet, må det jo være god butikk dette også?

- Stigende etterspørsel medfører høyere pris på spillejobbene, men det følger jo også en del kostnader med flyreiser og annet. Du kan si jeg sitter igjen med såpass at det er verdt å drive, smiler han lurt i skjegget.

Men som oppvarmer for Donkeyboy torsdag kveld, er det både gratis å høre på og honoraret gir han altså bort! Hvis værgudene tillater det, spiller Trubadur Bayer også etter at Donkeyboy er ferdig på scenen.