• EN VERDIFULL GAVE: EIK Senteret Kløfta gir bort to motorer til en verdi av 400.000 kroner. Daglig leder forteller at dette er en viktig invitering.

Norge har for få dyktige landbruksmekanikere og linja ved Solør videregående hadde for noen år tilbake to klasser, nå er de bare ni elever.

- For vår del er det kjempe viktig at elevene får jobbe med moderne utstyr. Det går mest i motorer og traktorer som ikke lenger er i bruk. Det er vel og bra å pusse opp en gammel gråtass, men det er ikke relevant som landbruksmekaniker, forteller lærer i arbeidsmaskiner, Eldar Solberg.

Fendt-motorene er på 240 hk og brukes på Fendt 724 Vario. Begge motorene har en samlet verdi på 400.000 kroner og gaven skal gi eleven kunnskap og lærdom rundt tysk ingeniørkunst av ypperste klasse.

- Her i Norge er det for få dyktige landbrusmekanikere. Vi mener derfor at det er veldig viktig at utdanningen er mest mulig interessant og relevant. Det er også bakgrunnen til at vi donerer disse Fendt-motorene, forteller daglig leder Mads Lier ved EIK Senteret Kløfta.

viktig for fremtidig LÆRING

Solberg forteller at nå med denne motoren vil de stå bedre rustet til å utdanne ungdom som ønsker å gå videre. Han legger til at denne gaven er han og elevene takknemlig for. 

- Dette er gull verdt for oss å få en slik motor med verkstedhåndbøker. På denne måten kan vi både se og lære om motoren, forteller Solberg.