Streiken i hotell- og restaurantbransjen er avblåst, og det er Therese Eriksson ved Finnskogtoppen på Grue Finnskog svært glad for. I forbindelse med streiken har velværehotellet på skogen tapt hele 500 gjestedøgn.

- Vi har hatt litt av en jobb med å ringe alle. De fleste har fått med seg streiken, og har hatt forståelse for at det er lite vi får gjort. Noen av gjestene kommer allerede i morgen, mens flesteparten har booket seg inn igjen til høsten, sier Eriksson.

De fleste har re-booket

Av de 500 gjestedøgnene blir de fleste booket inn på nytt, og det betyr mye for økonomien til Finnskogtoppen at folk har funnet et annet tidspunkt for oppholdet.

- Lørdag brukte vi hele dagen til å ringe, og de aller fleste gjestene har booket seg inn på nytt. Det er vi veldig glade for, sier Eriksson.

Finnskogtoppen er den eneste bedriften som ble rammet av streiken i Solør, og trolig også den som ble rammet hardest i hele sørfylket. Vinger Hotell har også vært med i streiken, men har klart å holde en redusert drift oppe.

- Av streiken har vi lært at uten de ansatte har vi heller ikke noe hotell. Vi visste jo at dette kunne skje, og vet at vi er sårbare. Nå håper vi dette ikke skjer igjen på lenge, sier Eriksson.

De fleste kundene til Finnskogtoppen kommer fra Oslo-regionen, og Finnskogtoppen er et fristed hvor folk som lever i en stresset hverdag virkelig kan slappe av.

- Nå er vi klare til å brette opp armene og gjøre en jobb igjen. Nu kör vi, smiler Eriksson.