Thomas og Svein Gråberget har solgt familiebedriften Flisa Traktor AS til Eiksenteret Furnes (Furnes Traktorsenter AS). Den nye eieren jobber med å bygge et stort anlegg på Hamar som vil bli flaggskipet, men oppkjøpet betyr også en betydelig styrking på Flisa.

- Avdelingen vår i Elverum legges ned og flyttes til Flisa. Det samme gjøre de syv ansatte. Vi vil trenge mer plass på Flisa til verkstedet, sier Ola Frang Wetten, som er daglig leder i Eiksenteret Furnes.

Svein Gråberget i Flisa Traktor forteller at det ikke er noen dramatikk i salget av familiebedriften, men innrømmer at det klart også er litt vemodig.

- Men dette gir både fordeler og ulemper. Det viktigste av alt er at det trygger arbeidsplassene. Dette er bra for distriktet og ikke minst bøndene som bor her, sier Gråberget.

Stor serviceavdeling

Akershus Traktor har i dag servicepunkt og selgerkontor hos Flisa Traktor. Dette vil nå styrkes gjennom utbygging og oppgradering av anlegget på Flisa. I fremtiden vil serviceavdelingen på Flisa dermed betjene både Massey Ferguson, Valtra og Fendt traktorer, samt Eik-kjeden og Akershus Traktor sine redskapsporteføljer.

- Dette er et tilbud markedet i Solør har etterspurt fra oss i lang tid. Nå satser vi, og sammen med det nyetablerte samarbeidet med Grimme Skandinavia, vil vi være en betydelig og sterk aktør innen landbruksmarkedet i Solør, sier Wetten.

Eiksenteret Furnes vil ikke utvide arbeidsstokken sin som følge av oppkjøpet og flyttingen, men det vil bli flere ansatte lokalisert på Flisa og et større fagmiljø.

- Det har vært en sterk etterspørsel om at vi burde komme på plass igjen i Solør. Slik blir det i slutten av 2017 nå, smiler Wetten.