En av landets største fotballturneringer, Faaberg-Turneringen, ble arrangert i helga. Her gjorde samarbeidslaget G13 Hof/Åsa-Kjellmyra-Flisa det svært bra, og kom seg helt til finalen hvor de tapte mot Ålesund.

- G13 spiller 9er i seriespillet, men på Faaberg-Turneringen er det 7er fotball som gjelder. Det spilles 1 ganger 25 minutter i alle kamper, sier Morten Libekk.

Den meste imponerende seieren mot finalen må være mot Brattvåg. Her vant Åsnes-laget utrolige 16-0.

- Vi møte ikke all verden av motstand i gruppespillet, men gutta skal ha for god og profesjonell tilnærming til hver kamp. Kort fortalt kontrollerte vi kampene og hadde mye bra offensivt spill. I kvartfinalen møte vi Jotun/ÅTIL. Vi fortsatte med det gode spillet, lykkes med tempo i angrepsspillet og mye gode avslutninger.  Oliver Sandberg dikterte spillet fra sentral midtbane, og vi  kunne kontrollere kampen inn til seier, sier Libekk.

I Semifinalen møtte samarbeidslaget Isfjorden, og de spilte et mer kynisk spill med mye langpasninger og dueller. 

- Vi prøvde å få ballen ned, uten å lykkes med det i starten. Likevel fikk vi tidlig 2-0. Vi fikk hindret oppspillene deres bedre etter hvert og lykkes i større grad med å få ballen ned langs bakken. Vi vant til slutt semifinalen 5-1, forteller Libekk.

I finalekampen var det Ålesund som sto på motsatt banehalvdel. Der ble samarbeidslaget fra Åsnes et nummer for små.

- Vi var litt sluttkjørte og måtte avslutte kampen med bare 6 spillere på grunn av skader. Heldigvis for oss sto keeperen våres, Jon Anders Salberg, en god kamp. Han reddet blant annet en straffe. Vi tapte til slutt 3-1. Vi er fornøyd med 2. Plass, selv om vi hadde veldig lyst på gullmedaljen. Gutta har fått seg en erfaring som vil komme til nytte i viktige kamper i framtiden, sier Libekk.