• SANG MED: Ordføreren sang med og ungene synes det var stor stas.

Det er 4 barnehager i Våler kommune, 2 private og 2 kommunale. Furunabben er en privat barnehage, som altså har 10-års jubileum for innflytting i dagens bygg. Og neste år har Furunabben 40-års jubileum!

godkjent for 70 plasser

Styrer Anne Gundersen forteller litt om historien til Furunabben barnehage. 

- Før vi flyttet inn i vårt nåværende bygg for 10 år siden, var vi i det gamle Solvangbygget. som ble revet for noen år siden. Vi er godkjent for 70 plasser, men nå er vi rundt 50 barn fordelt på 3 avdelinger: Bjørnehiet, Reviehiet og Marihøna. Vi er 13 ansatte og av de har vi 4 menn, det er vi alene om i barnehagene i Våler i alle fall. Vi har en også en halv stilling som ordner med mat til både små og store, sier Gundersen. 

Tone Holtmoen har jobbet i barnehagen siden 1995. 

- Jeg har vært her lengst, men jeg er ikke eldst - det er viktig å si! Aller først lå barnehagen ved kommunelokalet, før den altså ble flyttet til det gamle Solvangbygget i 2001. Vi har hengt opp bilder fra 1996 og framover, og i 1996 var det rundt 25 unger i barnehagen, sier Holtmoen. 

jubileumsgave til alle barna

Styret i Furunabben barnehage har kjøpt gave til alle barna i forbindelse med 10-års jubileet. 

- Vi har kjøpt nabotomta og skal utvide uteområdet med drøye 900 kvadratmeter. Vi investerer over 300.000 kroner i tomta og i lekeapparater og det blir kanskje ei scene hvor vi kan ha blant annet avslutninger. Det blir kjørt opp skiløype der allerede i kveld. Til sommeren blir det også 10-års fest på det nye området vårt, forteller Halvor Smestad som er styreleder. 

Styrelederen vil også skryte av de ansatte de 10 siste årene. 

- Det startet jo med et sykefravær på over 15 prosent, mens de tre siste årene har det vært stabilt på 3 prosent. Det er kjempebra! Med over 50 unger må det nødvendigvis være noe sykefravær, men nå ligger det altså stabilt på 3 prosent. Etter at Anne kom inn som styrer, har det også vært lite utskiftninger i ansatte.  At vi også har 4 mannfolk som jobber her, er veldig positivt! De er flinke til å ta med ungene ut og det er også positivt for arbeidsmiljøet for de ansatte, sier Smestad. 

- en veldig bra barnehage

Ordfører Lise Berger Svenkerud var innom med blomst og skrøt også av barnehagen.

- Jeg kjenner jo barnehagen godt, etter å ha hatt egne unger her. Dette er en veldig bra barnehage, sa Berger Svenkerud. 

Ingvar Sagerud på gitar fikk med seg unger, ansatte og ordføreren på flere sanger, før det hele ble rundet av med marsipankake til alle.