• TRAFIKKSIKKER BARNEHAGE: Furunabben Barnehage er opptatt av trafikksikkerhet, og passet på at alle holdt hender da de gikk tilbake.
  • INFORMASJON: Katrine Pedersen informerte om viktigheten med å plukke søppel.

Det var en livlig gjeng med barn som ventet på å få lov til å gå ut å plukke søppel denne torsdagen. Bare i løpet av 15-25 minutter med søppelplukking var det flere av posene som var fulle. 

- Det er gøy å se at dette gleder barna, vi så at det ble en liten konkurranse mellom dem, hvem klarte å plukke mest. Barna plukket overraskende mye på et så lite området, sier Katrine Pedersen.

Før barna gikk ut ble de informert om hva som var viktig med det de skulle gjøre, og hvor lang tid det tar å bryte ned de ulike matrialene.

- Det var flere av barna som fant glass, og mange av dem så viktigheten med å plukke det opp. De lærte at glass aldri blir borte, mens plast blir «borte» i løpet av 450 år. Plast blir egentlig ikke borte, men det smuldrer opp og blir mikroplast, sier Pedersen.

NRK utfordret skoler, barnehager, idrettslag, korps, speidere, politiske partier, borettslag, kommuner, næringslivet og ikke minst enkeltpersoner til å ta litt av tiden sin for å redde planeten. 

- Vi tok utfordringen, og jeg tror barna koste seg veldig. Det er viktig at de lærer om viktigheten ved å plukke søppel, og hvilken påvirkning det har, sier Christer Fredriksen.