• MÆTT: Julekonsert med Hanne Mette Band fylte kirka, og nå tror Gunnarsrud det kan bli flere julekonserter.
  • FRA ELVERUM: Søbakken Skolekor bidro med stemningsfull sang under julekonserten.

Lokalbefolkningen, fans og langveisfarende kjente virkelig sin besøkelsestid da Hanne Mette Band hadde julekonsert i Våler kirke sist uke.

- Det fantes ikke ett ledig sete, konserten var utsolgt og vi måtte avvise folk i døra, forteller Hanne Mette Gunnarsrud.

Framme ved alteret regjerte koret og dansebandet Hanne Mette Band, sammen med Kim Brandsnes som denne kvelden var engasjert til å være julekonsertens konferansier.

Tenk utradisjonelt

Gunnarsrud avviser ikke at de vil spille på flere julekonserter i kirker fremover.

- En del kan være til gjentakelse. Det virket jo som det falt i smak, sier Gunnarsrud, en smule beskjedent etter å ha fått trampeklapp fra den store forsamlingen i Våler.

Hun skryter samtidig av sine gutter i bandet.

– Jeg er heldig med disse. De er helt topp og leverer profesjonalitet!

Selv om Hanne Mette regner med noen kan være skeptiske til danseband i kirka, mener bandets grunnlegger og vokalist at det må være rom for og tenkte nytt.

– Det kan jo bli tamt å høre det samme om og om igjen. Det kan gjøre seg med litt forandringer, sier dansebandvokalisten.

En spesiell opplevelse

Selv om dansebandet bruker noen av de samme sangene under denne konserten som på festivaler og lørdagsfester så handler mye om tro, håp, savn og kjærlighet.

Ikke nok med at vi fikk høre bandets egne sanger, så fikk de fremmøtte høre mange gode juleklassikere med skolekor som toppet den gode førjulsstemningen, selv om snøen uteble denne kvelden.  

Til publikums store glede hadde også Hanne Mette med seg sine døtre Madeleine (22) og Linnea (9) til å synge solo på låten Den første julenatt.

Dansebandet med sin opprinnelse i Solør opplever stadig økende etterspørsel fra arrangører rundt om i Norge og Sverige etter flere nominasjoner i Spellemann. Bandet fikk også imponerende Spellemannspris i 2013 under kategorien danseband med albumet «Minner». Bandet består av vokalist Hanne Mette Gunnarsrud, trommer Anders Lauten, keyboard Johnny Enger, Bass Eivind Woxen og Hallgeir Lie på Gitar.