• LEDIGE LOKALER: Det er ledige lokaler hos Solør Næringshage. Disse lokalene ønsker de at nye bedrifter skal fylle.

Vi finner Solør Næringshage sentralt på Flisa. Her er det flere muligheter for kontorplasser. På mandag fra klokken 09.00 - 15.00 blir det mulig å få råd både om etablering og generelt om næringsutvikling. Denne dagen vil du treffer Anette Strand Sletmoen, varaordfører og AButvikling. 

- Det blir servert twistsjokolade og kaffe/te den dagen. Twisten som et symbol på mangfoldig og fargerik næringsutvikling i Solør, sier Anette Strand Sletmoen.

Gründeruka er en uke for å synliggjøre og inspirere folk til å starte opp sin egen bedrift. Uka er også for de som har en bedrift fra før av, men vil utvikle bedriften. Regionen har arrangert Gründeruka siden 2010.

- Gründeruka er for de som har en god idé eller lyst til å starte egen bedrift. Det er arrangementer for deg som bare er litt nysgjerrig, og for deg som går med en gründer i magen, sier Strand Sletmoen.

Gründerdag i Solør blir arrangert den 21. september klokken 15.00 - 18.00 i festsalen i Grue Rådhus. Det er et fullt program og alt fra polfarer til ordfører vil holde foredrag for deg denne dagen.

- Påmelding til Gründerdagen er innen 21. september klokken 12.00, du kan melde deg på på Facebook, haakon.gjems@grue.kommune.no eller telefon 918 66 236, sier Strand Sletmoen.

Eget kurs for å etablere bedrifter

Ønsker du og starte bedrift, eller har du drevet en stund, men trenger litt påfyll. Da er dette kurset noe for deg. Kurset blir hold på fire forskjellige steder i Hedmark. Kongsvinger, Hamar, Rena og Tynset/Os.

- Siden Solør er en del av Kongsvingerregionen så passer det best at det er det kurset i Kongsvinger vi melder oss på. Kurset starter 3. oktober og slutter 21. november. Kurset blir holdt på tirsdager fra klokken 17.30 - 21.00, sier Bernt Hjelmervik.

Målet med kurset er å etablere en forretningsmodell for egen bedrift.

-  Det er seks kurs og fem timer veiledning med kursholder, hvor det første kurset er gratis. De resterende kursene koster 1.100,-. Etableringskurset holdes av gründere som har god erfaring med å utvikle egne bedrifter, sier Hjelmervik.

Påmelding skjer på Etablereropplæring i Hedmark sine sider, og skulle det være noen spørsmål, ta kontakt med Bernt Hjelmervik på telefon 971 95 441 eller bernt@abutvikling.no.