• HAGEFEST: Det blir hagefest og flere andre arrangementer utover sommeren på Strandsjø.
  • LOFT KOMMER: Folkrock-bandet fra Skarnes, kommer og skal skape liv og røre på hagefesten.10. juni (FOTO: www.loft.no)

Denne sommeren skal brukes til å prøve ut forskjellige arrangementer, og Bjørn Vidar Sletten har mange planer allerede:

- Vi starter allerede søndag 30. april og mandag 1. mai, med middags servering. Vi fortsetter med koldtbord 17. mai, men det blir da på Hof samfunnshus, hvor vi har hatt servering i 3 år allerede, forteller Sletten.

Det første store arrangementet blir lørdag 10. juni:

- Da blir det hagefest med Loft! Loft er jo Odalens store sønner, de har til og med Spellemanns-prisen. De var det ledende folkrock-bandet på 80- og 90-tallet. De spiller fantastisk bra musikk, men hadde en lang pause, før de startet opp igjen. I tillegg til musikken, blir det en matopplevelse inne i kafeteriaen. Jeg håper på fint vær, men uansett har vi telt og tak over det meste, smiler Sletten.

strandsjø-markedet

Det neste store arrangementet, blir siste helga i juli:

- Da blir det Strandsjø-markedet, noe som blir et «nytt» gammeldags marked med dyr på tunet, det blir antikk og bruktmarked, det blir musikk og underholdning, i tillegg til matservering selvfølgelig. Jeg vet at dette kolliderer med Trestokkfestivalen, men jeg tror det er andre typer folk som vil komme hit og noe konkurranse vil det uansett alltid være, sier Sletten.

Og det er ikke slutt på arrangementene med det:

- Lørdag 5. august kommer Halsbandet hit, det blir også en hagefest. De er også veldig dyktige, og jeg tror de passer veldig bra i konseptet med hagefest. Det vil også da bli en matopplevelse i tillegg til musikken, sier Sletten.

overnattingsmuligheter

Kommer gjestene langveisfra, så er det også muligheter for overnatting:

- Det er jo 3 halmhytter her, med totalt 20 sengeplasser. Hyttene er intakte og i orden, og hele anlegget er rustet opp siden jeg overtok. Alt er nå i orden, men jeg har brukt mye tid og penger på å få anlegget tilbake til denne standarden. Det er også mange formaliteter som skal være på plass, og nå mangler jeg bare godkjenning for skjenkebevilgningen, og den er snart i boks, lover Sletten. 

Sletten planlegger også auksjoner på Strandsjø:

- Det er ikke noen datoer som er spikret foreløpig, men jeg regner med at det blir en i slutten på mai og en i slutten av juni. Her er det fin atmosfære, og det er tak over det meste i tilfelle dårlig vær. Det er så mange som etterspør auksjoner, så da blir det i alle fall et par i sommer, sier Sletten.

strandsjøen er en stor ressurs

Sletten tror at mange synes Strandsjøen bare er et stort «gjørmehull»:

- Både for meg og grunneierne rundt så er Strandsjøen en stor ressurs.  Vi er i gang med et samarbeid med Explore Finnskogen, som vil bruke sjøen og de ressursene som ligger der. Explore Finnskogen mener dette er et eldorado for gjeddefiske, og det skal være tatt gjedde på bortimot 20 kilo her. Vi skal nå i løpet av våren, lage regelverk for fiske på Strandsjøen, med fiskekort og det hele, forteller Sletten.

Målsetningen er å trekke flere turister til Strandsjøen:

- Vi håper at dette kan trekke turister hit og samtidig da bruke Strandsjø som et overnattingssted. Vi har også planer om å sette opp en gapahuk nede ved sjøen og gjøre det litt lettere tilgjengelig for bruk av båt og kano, sier Sletten. 

Tidligere var det både griser og høner nede ved sjøen:

- Da Åse og Ole Egil Støen bodde her, hadde de jo griser og høner nede ved sjøen, og jeg håper å få til noe av det samme, smiler Bjørn Vidar Sletten.