Mange bruker å bruke Vålerdagene til å ta seg en skikkelig fest, og fest skal det bli for dem som vil. 

- Vi satser enda større på Vålerdagene. I år blir det musikk av Borderland med Ole Kristian Ruud i spissen på fredag, mens To You spiller lørdag kveld. Sistnevnte var her lørdag i fjor også, og det ble veldig populært, forteller Jonas Andersen. 

Borderland er blant annet kjent for låter som «Dronninga av Campingplassen» og «Hu trur hu eier afterski’n». De har reist mye rundt på større arrangementer, og blant annet spilt  på afterski i Oslo spektrum. 

- Vi har skikkelig tro på at Borderland blir en skikkelig pangstart på Vålerdagene. Ole Kristian Ruud har spilt en del på Nabo’n før, og vi har hatt veldig god oppslutning tidligere, sier han.

Bandet slipper ny låt torsdag, og det skal filmes til musikkvideoen under spillingen på Vålerdagene i helga.

Ingen fest ved kommunelokalet

Nytt av året er at det ikke blir noen fest utenfor kommunelokalet i Våler. 

- Våler fokus har gått bort fra fest ved kommunelokalet og har flyttet underholdningen på dagtid og festen på kveldstid til Nabo’n og kinaresturanten, i følge Andersen. 

På dagtid byr Nabo’n på blant annet trylleshow, innslag fra Revy i Våler, musikk med Fem om Dagen, quiz og Elvis-show med Tony Nilson. 

Før To You går på scenen lørdag kveld er det duket for en aldri så liten verdenspremiere i Våler. Da går festtrubadur Henning Myrer på scenen.

- Det blir ordentlig moro å høre Henning Myrer på Vålerdagene. Han har spilt mye på Nabo’n tidligere. Han har alltid mye bra på lager, mener Andersen.