Også her i Solør er deler av programmet for Festspillene i Elverum lagt. Og årets program er tettpakket i følge daglig leder daglig leder Ørnulf Ring. Han har stor tro på at programmet inneholder noe som vil fenge de aller fleste.

- Vi arrangerer Festspillene i Elverum i hele åtte kommuner i Hedmark, så vi er over store deler av Innlandet. Og det har det vært tradisjon for siden vi startet i 1974, sier Ørnulf Ring.

Han trekker frem Ungdomssymfonikerne som ryggraden til Festspillene i Elverum. I tillegg står flere på scener og arenaer i løpet av disse 11 dagene.

vil bli bedre

I år er det første året for Ole Edvard Antonsen som kunstneriske leder. Ring har stor tro på Antonsen.

- Ja, det blir spennende å se. Han har fått mange flotte musikere og brukt nettverket sitt. Det er en liten endring enn de andre årene. Også er han lokal, og har et veldig stort og godt nettverk av musikere og annerkjente innen musikken, sier Ørnulf Ring.

Han forteller at Festspillene i Elverum ønsker å bli bedre for hvert år. De har tatt noen grep og fremmer flere små konsertarenaer i år.

- Kammermusikk-konsertene er større i år. Vi skal ha en konsert i Rådhusfoajeen blant annet. Det er nok mer bredere og mer variert enn tidligere år, sier Ørnulf Ring.

God samarbeid

Åpningen skjer på Terningen Arena klokka 18.00. Der vil Ungdomssymfonikerne, Elverum Mansskor, Ole Edvard Antonsen og Anders Baasmo Christiansen delta. Det er Baasmo Christiansen som skal foreta den offesielle åpninga.

- Vi var så heldige at han svarte ja på spørsmålet om å åpne Festspillene i Elverum. Det ser vi virkelig frem til, sier Ørnulf Ring.

Helt mot slutten av Festspillene i Elverum kommer også Elverumsdagene. Også i år har disse arrangementene et godt samarbeide.

- Det er viktig for oss at Elverumsdagene også får et kvalitetsprogram. Nå i år har vi et veldig godt program under Elverumsdagene vil jeg si, og det tjener vi begge på, avslutter Ørnulf Ring, daglig leder for Festspillene i Elverum.