• DAGLIG LEDER FRA HOF: Hilde Hunsager er både partner og daglig leder, og bor i USA.

Det er ikke akkurat hverdagskost at det etableres et IT-selskap i Solør, men Frank Rognstad og Hilde Hunsager har nå startet Fatax Access.

- Vi som står bak etableringen, er Hilde Hunsager fra Hof, nå bosatt i USA, og Rune Engh, som er en tidligere kollega av meg fra Oslo, i tillegg til meg da, forteller Frank Rognstad.

Hunsager er i tillegg til å være daglig leder, også partner i bedriften sammen med Rognstad og Engh. 

Det nystartede selskapet tilbyr en løsning som gjør PDF-dokumenter tilgjengelige for alle. De har fokus på å øke tilgjengeligheten for de med spesielle behov, slik som dyslektikere, synshemmede, blinde, personer med kognitive problemer og personer med fremmedkulturell bakgrunn.

PDF (Portable Document Format) er et filformat som brukes til å presentere og utveksle dokumenter på en pålitelig måte, uavhengig av programvare, maskinvare og operativsystem.  PDF-filer kan også signeres elektronisk og vises på en enkel måte ved hjelp av gratisprogrammet «Acrobat Reader». 

- Fatax Access har som mål å øke tilgjengeligheten på norske nettsider. Mange nettsider inneholder PDF-dokumenter, som møtereferater, årsrapporter osv, og med vår programvare kan man få lest opp disse dokumentene. Det betyr at blinde og andre med spesielle behov, som lese- og skrivevansker, språkproblemer fordi man ikke er etnisk norsk, får hjelp og støtte til å forstå innholdet i disse dokumentene, forklarer Rognstad. 

- ingen spesielle utfordringer i åsnes

Det er ikke så mange IT-selskaper i Solør, hva kan være årsaken til det - er det noen spesielle utfordringer?

- Selvfølgelig skulle vi ønske at det var mange flere med IT-kunnskap som jobbet i Åsnes, men nå er IT-løsningen stort sett ferdig utviklet, så framover vil det nå dreie seg om å drive en salgsorganisasjon. Og salg er det mange i Åsnes som er flinke til! Vi har egentlig ingen store utfordringer i forhold til å drive i Åsnes, forteller Rognstad.

Daglig leder Hilde Hunsager bor altså i USA, men utenom tidsforskjellen byr ikke det på problemer.

- Noe tidsforskjell er det jo, og Hilde er våken da vi sover noen ganger! Det går egentlig veldig bra, mesteparten kan foregå på Skype og hvor du bor har egentlig ingen ting å si i dag. Det samme gjelder markedet også, den løsningen vi har kan brukes over hele verden. Slik må vi tenke også, da vi bor på «Smærbælsmoen», verden er foran deg - det er ikke bare Våler og Grue vi snakker om lenger, avslutter Frank Rognstad.