• GAMLE BILER LOKKER MEST: Martin Døs Rønningen studerer en av mange veteraner på Gatebil.

Endelig dukket sola fram etter en regntung fredag, og det skulle ikke ta lang tid denne lørdagen før folk strømmet til årets Gatebil-festival på Vålerbanen

For Martin Døs Rønningen er det obligatorisk å ta turen fra Moelven til Våler for å delta på Gatebil og viker fornøyd så langt.

- Det er mye «Power» ute å går og det er ingen sommer uten svidd gummi. Er du bilinteressert så er ikke dette noe å utelukke, ler Rønningen.

Han er blant mange bilinteresserte som vandrer rundt å betrakter detaljene på bilene som står langs kanten på trafikksenteret. 

- Jeg går rundt å ser på bilene som er utstilt, også ser jeg de på banen etterpå. Jeg er mer «Old School» og liker best de gamle bilene av Opel, Ford og Nissan, sier han.

REISeR DIT DET SKJER

På taket av en rød stasjonsvogn sitter en gjeng fra Åsnes og koser seg i finværet.

- Vi har det moro, prater med mange ukjente og kjente. Vi gleder oss mest til drifting, men ser på alt som er, sier Eskil Nerby.

Guttene tok turen fredag kveld, da det regnet som verst, men det dårlig været satte ingen demper på stemningen.

- Det var greit i går.  Det vart litt kalt, men da var det bare å sette på seg jakka, sier Nerby fra biltaket.

Håper på flerE besøkende enn i fjor

NAF Trafikksenter i Våler er optimister foran helgen, og håper sola kan lokke folk til Vålerbanen i helgen.

 - Forventningene er at det kommer flere en i fjor.  Da var det 15.000 til 16.000  besøkende. Rundt  20.000 er ei rimelig lest å legge seg på, sier direktør, i NAF Trafikksenter, Trygve Schjerpen.

Når rundt 20.000 mennesker gjennom en helg besøker en plass som Våler, gjør det noe med lokalnæringen. Lokalbutikker får flere besøkende og for idrettslag og foreninger er denne helgen viktig.  

- Det er mange foreninger og lag som jobber for oss gjennom helga så det er viktig for distriktet og de lokale butikkene. De besøkende bor jo på camp her og spiser og drikker og de skal ha bensin på bilene sine så det drypper på mange utenfor Vålerbanen også, avslutter Schjerpen.