• MYE UTSTYR: Lokalene har mye utstyr tilrettelagt for restauranten. Gambat vil bruke det gamle konditoriet til å forberede og råvarene.
  • NYTT KJØKKEN: Lokalene trenger et nytt og forbedret kjøkken, med flere stekemuligheter.

Det har vært stor interesse for sushi siden Gambat og matvogna hans tok plass på bankplassen på Flisa. Nå leier han de gamle lokalene til Mellem Gårdsmatutsalg, og åpner restaurant. 

- Menyen vil bli den samme som jeg har hatt i matvogna, men med noen nye og smakfulle sushi-retter. Det vil også bli servert varm japansk mat. Målet er å ha åpent slik at jeg kan servere lunsjretter, middagsretter og fortsette med take away, sier Gambat. 

Et halvt år

Det er 6 måneder siden den fargerike matvogna kom til Flisa, og Gambat stortrives og føler at han har funnet plassen sin på Flisa.

- Det er en del jobb som må legges ned hvis jeg skal få åpnet 1. september. Målet er at jeg skal få åpnet da, men alt må være i orden før det. Jeg er opprinnelig utdannet kunstner, og vil stille ut noe av min kunst i restauranten også, forteller Gambat. 

Gambat forteller at han ikke har planer om å selge matvogna, men heller ta vare på den å bruke den under ulike arrangement. Men på Flisa er tiden med utsalg fra matvogna over.

Skapte sin egen arbeidsplass

I desember 2018 flyttet Gambat til Finnskogen, og søkte jobb i alle tre Solør-kommunene. Tidspunktet var veldig dårlig, og han var uten jobb fra desember 2018 til februar 2019. 

- Jeg var på utkikk etter en matvogn før jeg flyttet til Finnskogen, og fant denne vogna jeg har brukt siden februar. Det som kommer til å bli annerledes nå som jeg starter restaurant er at jeg har vært helt alene i en matvogna, mens nå skal jeg ha ansatte, sier Gambat.

Gambat har skapt sin egen arbeidsplass, og han forteller at han stortrives. Tidligere har han jobbet i Oslo, på Aker brygge. 

- Før jobbet jeg for en sushi-restaurant i Oslo, men må si jeg stortrives her på Flisa. Trafikken har vært høy, og jeg visste ikke at sushi var så populært i Solør. Planen var å reise fra Elverum, Flisa og Kongsvinger, og bytte litt på hvor vogna sto. Men det var her på Flisa jeg føler kundene mine var, sier Gambat.