Programmet for Helt Ville Dager på Skansen fra onsdag 24. til lørdag 27. mai begynner å bli komplett. Knut Arne Gjems og Thor Arnstein Berg vil ikke røpe hvem som spiller under dansefesten fredag ennå, men det meste annet er klart.

Tirsdag kom nyheten om at Sputnik skal spille opp etter jugarkvelden på lørdag 27. mai.

- Vi hadde en diskusjon på kammerset om hva som hadde vært helt vilt. Vi nevnte mange navn, og endte opp med at Sputnik ville vært ganske vilt, sier Berg.

Kassettkongen fra Drangedal har solgt over én million kassetter, og er fortsatt musikalsk aktiv. For tiden spiller han mye i Thailand, og her jobber han og kona mye med et barnehjem for å hjelpe barn til en bedre hverdag her.

Starter onsdag

Som i fjor starter Helt Ville Dager med et næringslivsseminar onsdag. Torsdag spiller som kjent Eldar Vågan opp, og det samme gjør lokale Trubadur Bayer.

- Trubadur Bayer er for tiden landets mest populære trubadur, og vi gleder oss veldig til at han skal spille på Skansen. Han er jo fra Gjesåsen selv også, sier Berg.

Hvem som spiller på dansekvelden fredag vil ikke de to røpe ennå, men de kan fortelle så mye at et er kjente navn fra Norge og Sverige som skal stå på scenen.

- Lørdag starter med spillet om Skansene. Så blir det jugarkveld før Sputnik spiller opp, og etter sputnik blir det Solør Grand Prix. I år har forestillingen tema Håkon Banken, og det fremste av våre lokale artister skal hylle Banken. Kvelden avsluttes med konsert med The Contenders og Spelloppmaker, sier Berg.

Venter på svar

Programmet for årets Helt Ville Dager er enda større enn i fjor, og derfor har arrangørene ikke sett noen annen mulighet enn å søke kommunen om én ekstra time denne helga.

- Vi har ikke hørt noe fra kommunen enda. Om det er byråkratiet som slår inn vet jeg ikke, men det kan være at problematikken rundt en time ekstra skjenking spiller inn. En time ekstra en dag i året synes vi er på sin plass, sier Gjems.

Uavhengig om arrangementet gis én ekstra time eller ikke ligger det an til tidenes Helt Ville Dager på Skansen. Også i år blir det opprettet campingplass på området, og det er ventet besøkende fra fjern og nær.