• REMA-KATTEN: På Flisa er Pusur kjent som Rema-katten. Her tar han ofte oppstilling.
  • KOSER SEG HJEMME: Da Pusur ikke er å se i gatene på Flisa er han hjemme hos matmor Ann Elin Thorsvik. Thorsvik lar seg forundre over at folk tror Pusur er en villkatt. - Ingen villkatt er så kosette og glad i folk, mener Thorsvik.

Mange har trodd at Pusur hjemløs, og har derfor matet han. Og det er nok derfor han liker seg ekstra godt foran inngangsdøra ved Rema 1000 og Flisa Stormarked.

- Men Pusur er slett ingen villkatt. Han har bodd med meg i 10 år, og har verdens beste hjem. Pusur er kastrert, og veldig glad i folk, sier Ann Elin Thorsvik.

Etter at Pusur ble rygget på i fjor og fikk hjernerystelse trodde kanskje Thorsvik at han skulle blit litt mer skeptisk til og ferdes rundt veggene på Rema 1000, men slik er det slett ikke.

- Han har blitt mer forsiktig, og er redd biler. Men det er rundt Rema 1000 og stormarkedet han liker seg best fortsatt, sier Thorsvik.

Ryktene har gått om at Thorsvik ønsket å gi bort Pusur, men det stemmer slett ikke.

- Jeg var nok en stund inne på at han kanskje skulle omplasseres, men jeg har bestemt meg for at Pusur skal få leve og dø hos meg, smiler Thorsvik.

Venn med andre tiggere

Fra tid til annen er det mange Øst-Europere som tar oppstillingsplass og tigger utenfor butikkene på Flisa. Pusur har nok vært en god venn også for mange av dem.

- Han har lagt seg i fanget til tiggere utenfor noen butikker, og en skulle nesten tro det var deres katt. Pusur har veldig tillit til folk, og elsker kos. Det er nok derfor han liker seg der det er mye folk også, tror Thorsvik.

For fire år siden flyttet Thorsvik fra Løten til Flisa. Den gangen var det også Pusur som forsøkte seg på å flytte først.

- Han hoppet inn i flyttebilen i Løten uten at noen merket det, og dukket plutselig opp på Flisa. Sønnen min måtte ta med Pusur tilbake til meg i Løten den gangen. Vi var ikke helt flytteklare ennå, selv om Pusur ivret veldig, sier Thorsvik.

Liker seg i wook-panna

Hjemme på Flisa har han også sin egen favorittplass. Det er oppe i ei wook-panne på toppen av et skap. Hit klatrer han når han vil være i fred, og følger med på hva som skjer ellers på kjøkkenet og i stua.

- Pusur la beslag på wook-panna da jeg kjøpte den, så det blir ikke noe wook-laging her i huset nei, humrer Thorsvik.

Så om du ser Pusur på Flisa er han slett ikke hjemløs, og har det alle tiders. Han er rett og slett bare veldig sosial og liker å være der det skjer. Og mat, det har han hjemme!