– For 8. året på rad inviterer vi til Grue Tine fotballskole! Vi kan garantere gode treninger med dyktige instruktører, bra servering, og ikke minst dager med sosial omgang med venner og kanskje noen nye venner? Klubbens egne spillere på A-Damer, A-Herrer, og Jr-Herrer vil være instruktører, forteller Rune Skasberg i Grue fotball, som leder arrangementet for 8. året.

– I år er vi glade for at vi har et damelag slik at vi også får noen kvinnelige instruktører. Instruktørene fra A-herrer og G19 gjør forøvrig en strålende innsats. På kjøkkenet har vi Eva Mellem og Mette Marit Tomterstad som gjør hvert måltid til en stor opptur! smiler Skasberg.

Allerede før TINE Fotballskole 2018 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt så langt. Fokuset er tredelt: God fotballaktivitet, trygg og god sosial ramme, samt sunt og variert kosthold.

Fokus på kosthold

- TINE ønsker å ta ansvar for barnas helse både gjennom organisert aktivitet, og gjennom å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og –drikke, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

I fjor lanserte TINE blant annet konseptet SMART Idrettsmat®, hvor klubbene får tilgang til gode tilbud på et bredt utvalg av varer, til kiosk og arrangementer.

– Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskole i samarbeid med de lokale klubbene er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet, og samtidig sikre at både utøvere og tilskuere har et godt og bredt tilbud å velge fra, når de har behov for litt påfyll, sier Syversen.

Flere jenter på banen

André Paulsen i Norges Fotballforbund (NFF) er helt enig i at ernæringsbiten skal være enda viktigere i årene som kommer. Han ønsker også å løfte målet om en høyere jenteandel.

– Både NFF og TINE ønsker også i 2018 å løfte frem viktigheten av kost og ernæring. I tillegg ønsker vi å øke andelen jentedeltakere og jentetrenere. Mange av klubbene er godt på vei mot å nå målene om minst 40 prosent jenteandel allerede. Det er vi veldig glade for. Vi ønsker flere jenter som trenere fordi vi vil ha flere jenter/kvinner i trenerrollen. De er veldig gode idoler og rollemodeller for de unge spillerne. Dette fører til bedre rekruttering av jentespillere, sier han.

Landslagsspiller Caroline Graham Hansen har selv gått på TINE Fotballskole. Hun anbefaler gjerne andre jenter å bli med.

- Det var faktisk der det hele startet for meg, sier Graham Hansen.

Har du en keeper i magen?

Uten noen i mål blir det vanskelig å få spilt fotball, derfor har NFF lansert egne treningsøkter spesialtilpasset keepere. Noen av det som blir tatt opp er blant annet når og hvordan man starter med keepertrening, hva man gjør på trening med en eller ti keepere, og hvor ofte og lenge man trener.

- NFF og TINE ønsker bedre aktivitet og flere keepere. Vi har derfor laget noen økter der alle deltakere på TINE Fotballskole kan få teste seg som keeper. La alle få prøve seg som keepere en dag, oppfordrer Paulsen.