• PULK: Det er også mulig å låne pulk til barn.
  • POSITIVE: Erland og Michalina håper mange vil benytte seg utstyrsbiblioteket.
  • GOD KVALITET: Her vi alle kunne finne utstyr til deres behov og ønske.

BUA er en nasjonal forening som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det er en ideell og landsomfattende organisasjon som gjøre det enklere for folk å delta i lek, sport og friluftsliv. "Bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk" er deres motto. 

I desember i fjor var 77 utlånsordninger fordelt på 65 kommuner, og på tirsdag 5. februar vil BUA være åpent for alle i Åsnes. 

PRØVE NOE NYTT

BUA vil låne ut gratis sommer- og vinterutstyr. På vinteren er det vanlig å finne snowboard, langrennsski, alpinski, staver, støvler, skisko, skøyter og hjelmer. I sommersesongen lånes det ut sykler, skateboard, rulleskøyter, kanoer og soveposer. 

– Dette er bra utstyr av god kvalitet. Vi vil gå over utstyret etter bruk, men er selvfølgelig avhengig av at folk tar vare på utstyret de låner, sier koordinator Erik Aagaard. 

– Det er mange av oss som har lyst til å prøve nye aktiviteter, både om vinteren og om sommeren. Men nå kan utstyret lånes og prøves, uten at man må bruke tusenvis av kroner på nytt utstyr, sier Aagard. 

FRIVILLIGE

Ungdomsrådet i Åsnes er også svært positivt innstilt på tilbudet som nå har kommet til Åsnes, og håper mange vil benytte seg av muligheten. Erland Thingnes og Michalina Siemaszko er medlemmer i ungdomsrådet, og er valgt ut til å jobbe som frivillig i BUA. 

– Vi i ungdomsrådet synes dette er et veldig godt tilbud, og jeg og Michalina er valgt ut til å jobbe med dette. Det synes vi er fint. Det er ikke alle som går på håndball og fotball, så dette er veldig bra, sier Erland Thingnes. 

– Jeg tror det blir mest utlån av sommerutstyr. Det er kanskje på den årstiden at flere vil prøve ut nye aktiviteter, sier Siemaszko. 

– Ja, jeg kommer definitivt til å låne frisbeer, og synes frisbeegolf er veldig gøy, smiler Thingnes.

Erik Aagaard legger også til at gruppen med frivilligere som vil være tilgjengelige ved utlån er på omtrent 14 stykker. 

– Vi har mange medarbeidere blant pensjonister i området som har hjulpet til med igangsetting, det er vi takknemlige for, sier Aagaard. 

utlån 

– Vi tenker primært at torsdag skal være utlånsdag, men tirsdag er innleveringdag. Men det finnes unntak selvfølgelig. I vinterferien skal man kunne låne utstyr hele uka. Den primære målgruppen er barn og unge, men alle i familien kan finne utstyr her, sier Aagaard. 

Han legger til at på åpningen på tirsdag så vil det ikke bli utleie, men førstkommende torsdag vil det bli mulighet for å leie vinterutstyr. Alt man trenger å ta med er legitimasjon første gang man kommer innom. Og er man under 18 år, må du ha med en voksen. 

– Vi synes det er veldig fint at barn, unge og familier kan komme å låne kostbart utstyr helt gratis, sier koordinator Erik Aagard.