Med sine 14 seire og to uavgjorte står Solør Futsal med 44 poeng, en målforskjell på + 94, og har gått hele sesongen uten ett eneste tap, inklusive juleturneringa i Åsneshallen.

I utgangspunktet skulle Solør Futsal nå vært klare for kvalik om opprykk til 1.divisjon, men har dessverre havnet i en begredelig situasjon.

- Før seriestart søkte vi dispensasjon om å få delta i Oslo Fotballkrets (OFK) sin serie grunnet sportslige og geografiske forhold, til tross for at vi i utgangspunktet hører til Indre Østland Fotballkrets (IØFK). Problemet er nå at OFK ikke vil sende oss til kvalik siden vi hører til IØFK, mens IØFK på sin side ikke vil sende oss til kvalik siden vi har spilt i OFK sin serie, forklarer Wenstad. 

- fikk aldri beskjed fra kretsen!

- Før sesongstart var vi i kontakt med representanter fra både IØFK og OFK om å få tillatelse til å spille i 2.div Oslo. Vi gjorde rede for våre ambisjoner om å rykke opp, men fikk ingen informasjon fra hverken IØFK eller OFK om at vi ikke ville være aktuelle for kvalifisering, og skjønte derfor lite når vi fikk denne beskjeden nå én serierunde før slutt! Vi er utrolig skuffet over begge kretsene for at de har spart på denne informasjon så lenge og mener at dette er noe de kunne spandert på seg å formidle før sesongstart i stedet for tre uker før slutt. Om vi hadde visst dette før seriestart hadde vi så klart aldri valgt denne løsningen, sier Wenstad. 

- Jeg har mye på hjertet og en del tanker jeg gjerne skulle gitt utspring for i denne saken, men tror dessverre det er best å la være. Jeg synes forøvrig det er særs interessant at kretsene ene og alene legger dette på oss, når det tilsynelatende ikke har vært noen lag som har vært klar over dette. Vi har levd i villfarelsen om at kretsene er til for å bistå og hjelpe de ulike klubben, ikke motarbeide, slik vi dessverre opplever nå, sier en skuffet Wenstad. 

anker avgjørelsen til NFF ankeutvalg

- Man kan kalle det et paradoks at en kvalifisering om opprykk går uten det beste laget i avdelingen. Vårt siste håp er å anke avgjørelsen inn til NFF sitt ankeutvalg, så får vi håpe at de er mer rasjonelle enn det OFK og IØFK er. Vi krysser alt vi har for at det skal ordne seg. Det syns jeg alle i og rundt Solør Futsal fortjener etter denne sesongen! avslutter Wenstad. 

Solør Futsal jobber nå med en ankesak. 

Lørdagens kamper: 

Grüner - Solør 2-4

0-1 Sigvart Svenneby (Kristoffer Sværk)
0-2 Svenneby (Hakija Hrnic)
1-2 Grüner
1-3 Ulrik Sundby (Ole Kristian Myhre)
2-3 Grüner
2-4 Svenneby (Myhre)

Solør - Lambertseter 2 12-1

1-0 Hrnic (Svenneby)
2-0 Martin Skogheim (Sundby)
3-0 Myhre (Svenneby)
3-1 Lambertseter2
4-1 Marius Bekkemoen (Myhre)
5-1 selvmål (Myhre)
6-1 Svenneby (Per Kristian Wenstad)
7-1 Skogheim (Sundby)
8-1 Wenstad (Skogheim)
9-1 Wenstad (Sundby)
10-1 Sværk (Svenneby)
11-1 Bekkemoen 
12-1 Sundby (Wenstad)