• SPENTE: Barna var spente og ventet vel mest på at nissen skulle komme.
  • NY GATE: Med 35 nye stjerner nedover gata vil sentrum løftes tror Våler-ordfører Lise Berger Svenkerud.

Tidligere i høst ble det kjent at Våler kommune bevilget 100.000 kroner til ny julegate, og for å pynte på fasaden i sentrum.

Flere ønsker seg girlandere som strekker seg over gata, men dette er ikke mulig siden lyktestolpene i Våler sentrum ikke står ovenfor hverandre.

Derfor er det kjøpt inn 35 stjerner som er plassert nedover sentrum. 

Dette var et samarbeid mellom Våler kommune, Våler fokus, næringslivet og Sparebanken Hedmark.

Og med ny julegate i boks, var det bare tenning av julegrana som manglet, og det var mange folk som møtte opp for å delta på denne gamle tradisjonen.

Og selv om kong vinter enda ikke har meldt seg for fullt, var det god stemning da den nybakte pensjonisten Arne Moseng sang julesanger mens barn og voksne gikk rundt juletreet.

Etter hvert vanket det også besøk fra nissen, som for anledningen ankom i hest og kjerre og barna løp i hopetall etter for å få en godteripose.

Varaordfører i Våler, Espen Svenneby var utelukkende positiv til den nye julegata og ønsket også de fremmøtte en fin adventstid.

- Det er utrolig moro at så mange møter opp på dette som har blitt en så fin tradisjon i Våler. Nå som julegrana tennes er det bare å ønske alle en fin adventstid, sier Svenneby.

Etter at nissen hadde dratt, ble flere igjen i kommunelokalet for en kaffe og vaffel mens praten gikk løst om ting som engasjerer folket i Våler.

Og da gjenstår det bare litt snø, så kan man vel trygt si at julestemningen begynner å snike seg inn.