• BRANNBIL: Det var mange av barna som heller ville prøvesitte brannbilen. Her er det Tor Ronny Amundrud som viser frem bilen til Timmy Saxerud.

I motsetning til fjoråret som delvis regnet bort, var paraplyer og sydvest byttet ut med t-skjorter og solbriller da årets Vårfest ble arrangert på Flisa lørdag formiddag. 

Mens noen av forretningene hadde ekstra gode tilbud i gata, var det satt opp en scene utenfor Stormarkedet, og det var dette som skulle være begivenhetenes sentrum.

Flere hundre hadde møtt opp for å få med seg moteoppvisning fra de lokale klesbutikkene, etterfulgt av litt underholdning fra Lady og Landstrykeren.

Ellers i gata hadde brannvesenet utstilling av brannbiler, hvor barna kunne komme inn og prøvesitte. Dette var veldig populært for de minste som kanskje ikke synes at motevisning var det helt store.

Thosebricks kommer på Solørmartn

Mange hadde også tatt turen for å få med seg at det skulle avdukes et nytt trekkplaster til Solør Mart'n, og det var ingen ringere enn Thosebricks som dukket opp på scenen for en smakebit på hva solungene hadde i vente.

Thosebricks, eller Tony Alexander Skjevik som han heter, ble kjent over natten i fjor da han stakk av med seieren i TV2-satsningen The Stream. Etter dette har det gått slag i slag, og Skjevik innrømmer at det kribler litt når han endelig skal holde konsert der han kommer fra:

- Jeg gleder meg skikkelig til årets Solør Mart'n. Det har gått i ett det siste året og jeg har ikke hatt tid til å komme tilbake til Solør rett og slett. Jeg håper vi kan fylle gata med glade solunger, og få til en skikkelig helaften. Jeg husker selv tida mi fra Solør Mart'n da jeg var yngre hvor det gikk i å kjøpe noe billige ting i bodene, før jeg ble eldre og tok noen øl på "Hella", smiler Skjevik.

Det ble også arrangert en konkurranse hvor alle som møtte opp kunne skrive seg opp i ei loddbok, og til slutt skulle arrangementansvarlig Odd Erlend Dalen trekke en heldig vinner som fikk et gavekort på 4.000 kroner som var et spleiselag forretningene i mellom. 

Dette var uten tvil en vellykket dag for arrangøren, og med uten en eneste sky på himmelen er det bare å krysse fingrer og tær for at værgudene også neste år er i vårstemning.