– Å kunne åpne min egen salong er noe jeg har drømt om lenge, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, smiler Karianne Engebakken. 

Om ikke lenge får 28-åringen nøklene til det 68 kvadratmeter store lokalet i St. Olavs gate 10 i Elverum, der hun blant annet skal legge vippeextensions, farge og forme bryn, ta vippeløft og utføre microblading. 

– I tillegg får jeg plass til å holde kurs og fagdager innen disse feltene, så jeg tror dette blir bra, sier vippeteknikeren. 

Fortsetter på Kjellmyra

Ved siden av å drive den nye salongen er planen å kunne fortsette å ta imot kunder på Kjellmyra én dag i uka. 

– Jeg er oppvokst på Kjellmyra, og foreldrene mine bor der fremdeles, så da jeg bodde i Oslo tenkte jeg alltid at jeg skulle tilbake til Hedmark igjen, forteller hun.  

Engebakken utdannet seg til hudterapeut i Oslo i 2008-2009, og jobbet i byen som hudpleier i fem år før hun tok sitt første vippekurs i 2014. 

– Det var da jeg var på kurs hos Lash Bar i Oslo jeg fant ut at jeg ville gå videre med bare vipper og bryn. Senere samme år startet jeg å jobbe i salongen deres, forteller hun. 

I 2016 ledet kjærligheten og jobbtilbud til at hun flyttet tilbake til hjemfylket, men denne gangen til Elverum.

– Etter to og et halvt år i avstandsforhold følte jeg det var på tide å ta et valg, så jeg begynte å se meg om etter lokaler i Elverum. Det har alltid vært et spørsmål om tidspunkt og mulighet, men på den tiden var det ikke noen ledige lokaler som egnet seg som salong, forteller Karianne. 

Så da Sissel Andreassen Aasen hos hudpleieklinikken Friske Fjes AS sendte en melding og lurte på om hun ville begynne hos dem da de åpnet i Elverum, var valget enkelt for vippeteknikeren.

– Jeg ville så klart være med på det, og leide meg først inn hos Friske Fjes 50 prosent, forteller hun. 

Heltidsjobb

Tanken var å begynne med hudpleie ved siden av, dersom hun ikke fikk fylt opp timene innen vipper og bryn. Det ble aldri nødvendig, og hun kunne raskt ta imot kunder på heltid.  

– Det har vært veldig fint hos Friske Fjes, men drømmen om noe eget har som sagt alltid vært der, forteller Karianne. 

Den nye salongen hennes blir en franchise for Lash Bar, som i tillegg til Oslo også har avdelinger i Bergen og Mo i Rana. 

– Markedet for vipper er veldig bra i området her. Jeg har kunder fra Rendalen, Trysil, Kongsvinger og Oslo, så det er nok å gjøre. Hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde turt å satse, smiler hun. 

Engebakken håper hun skal kunne ansette noen etter hvert, men vil først se hvordan oppstarten går.