Som kjent har Våler kirke mottatt flere priser, og nå er det en ny gjev pris som kan bli tildelt nye Våler kirke. Kirkeverge Marit Helene Kilen forteller at hun ikke er kjent med noen lekkasjer, men det legges opp til direktesending fra utdelingen i Våler kirke.

- Til Oslo reiser vi tre ansatte og noen fra byggekomiteen. Leder i fellesrådet og ordfører reiser også, men det er åpent for alle som vil. Her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. De som ikke vil reise innover kan følge utdelingen direkte i kirka, sier Kilen.

Her legges det nemlig opp til et opplegg i tilknytning til utdelingen av prisen, og klokka 15.25 deles prisen ut. Uansett utfall blir det servert kaffe og bløtkake.

Presenterer ny logo

- Klokka 14.45 skal også Våler-kirkenes nye logo presenteres. Vi har tre flotte kirker som får en felles logo, og denne blir vist for allmennheten her.  Dette handler om å få et helhetlig opplegg rundt våre tre kirker i Våler, og skal brukes i ulike sammenhenger, sier Kilen.

For eksempel når det lørdag og søndag under Vålerdagene skal arrangeres bussturer til alle de tre kirkene i Våler, Gravberget og Risberget.

- Når byggeskikkprisen skal deles ut håper vi å komme blant de tre beste, og det er ingen andre kirker vi konkurrerer med. Det er blant annet eneboliger, skole og kulturhus, sier Kilen.

- Tar dere seieren litt på forskudd nå?

- Nei, det har ikke vært noen lekkasjer. Men vi vet jo at vi har en god kandidat, ler Kilen.

Fra kommunalt holdt oppfordres det til at alle som har mulighet tar turen til kirka denne tirsdagen, og følger prisutdelingen i fellesskap med andre.

Programmet er slik:
14.00 - Mingling
Kaffe og kringle
14.30 - Vekommen v/ Fellesrådet/menighetsrådet
Musikalsk innslag
14.45 - Presentasjon av Våler-kirkenes nye felleslogo
15.00 - Musikalsk innslag
15.10 - Direktesending fra Oslo
15.25 - Prisutdeling
15.30 - Kaffe og bløtkake
15.45 - Omvisning i kirken for de som ønsker.